Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2021. június 13. 19:40 Ma Antal, Anett napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
MESTERSÉGEK NAPJAI 2012
 
Szerző: Pajtam?hely Hagyomány?rz? Közm?vel?dési Alapítvány (07.10. 17:31)
 
A Pajtaműhely Hagyományőrző Közművelődési Alapítvány szerettel vár minden érdeklődőt a kosárfonó és kézműves táborába és kapcsolódó kulturális rendezvényeire.

A rendezvények időpontja: 2012. július 30 - augusztus 4

A rendezvények helyszíne: Bábi néni kincsesháza Rábakecöl, Erkel Ferenc utca 14.


PROGRAMOK:

2012. július 30. hétfő
10.00-18.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK - Judák Ambrus kosárfonó mestertől szerda kivételével a tábor valamennyi napján az érdeklődők megtanulhatják a kosárfonás alapjait. Akik már jártasak e mesterségben, tovább fejleszthetik tudásukat.A kosárfonáson bárki részt vehet, azonban a tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés, költségeihez anyagi hozzájárulás szükséges. (20/495-6679 vagy 70/945-7749) 
13.00-18.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - A tábor játszóház vezetőivel, mestereivel és kézműveseivel az érdeklődő gyermekek és felnőttek különféle dolgokat készíthetnek fonalból, papírból, textilből, üvegből és más alapanyagokból. A mai napon főszerepben: az üvegfestés és tűzzománc készítés. Marosi Istvánné, Hermann Bianka és Mészáros Eszter játszóház vezetők közreműködésével csodálatos ékszerek és dísztárgyak készülnek. 
18.00 ESTI BESZÉLGETÉSEK A FONÓBAN - Fűzi Rozi kukoricafosztóban hallott meséi és történetei, régi rábaközi legendákkal és pikáns népi történetekkel fűszerezve, felnőtteknek.

2012. július 31. kedd
10.00-18.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK. 
13.00-18.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - Róbert Vanda textilművész nemezkészítéssel foglalkozik, miközben már 10 éve tanítja e csodás mesterséget gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Foglalkozásán minden érdeklődő megtudhatja, hogyan lesz a puha, vattaszerű gyapjúból erős, formatartó tárgy. A résztvevők játékot, ékszert vagy egyéb ajándéktárgyat készíthetnek. 
17.00 ESTI BESZÉLGETÉSEK A FONÓBAN - Mesék Erdélyről és a Csángóföldről. Varga Márta és Varga Lajos újságíró történetei és élményei népdal-tanulással és közös énekléssel.

2012. augusztus 1. szerda
10.00-18.000 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK - Táborunkba ma haladó kosárfonókat várunk, tekintettel arra, hogy mesterünk egyéb elfoglaltsága miatt a mai napon nem áll rendelkezésünkre! 
13.00-18.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - Gerencsér Zsolt és Tóth Ildikó kékfestő mesterek többször voltak vendégei táborunknak. Közreműködésükkel bemutatásra kerül a kékfestés, e régi mesterség. 
17.00 SZÓLÓ SZŐLŐ, MOSOLYGÓ ALMA, CSENGŐ BARACK - Fűzi Rozi mesemondó interaktív mesemókája gyerekeknek és felnőtteknek.

2012. augusztus 2. csütörtök
10.00-18.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK, 
13.00-18.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - Fazekas délután. Fazekas mestereink Ángyán Csilla, Káldi Károly és Völcsey Lajos ismét fazekas műhellyé varázsolják táborunkat. A korongozás mellett lehetőség nyílik agyagozásra és más fazekas műhelytitkok elsajátítására is. A délután során egyidejűleg több korong is az érdeklődők rendelkezésére áll, hogy minél többen megismerhessék a fazekasság rejtelmeit, és elkészíthessék saját fazekas portékájukat. 
17.00 FANYŰVŐ, VASGYÚRÓ, HEGYHENGERGETŐ - Fűzi Rozi mesemondó interaktív mesemókája gyerekeknek és felnőtteknek

2012. augusztus 3. péntek
10.00-17.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK, 
13.00-17.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - Janszky Andrea játszóház-vezető a szövés és fonás rejtelmeivel, különféle fonási technikákkal ismerteti meg az érdeklődőket, melynek során a madzagszövő táblán és a karmantyúfán csodálatos dolgok készülnek. 16.00 ROSTA GÉZA MEGZENÉSÍTETT VERSEKET ÉNEKEL. 
17.00-19.00 AZ ÉN LÁBAM KIJÁRJA, MERT AZ SZOKOTT A TÁNCRA... - Kosárfonó táborunk egész hetes kézműves programjait csángó mesék, táncok és zenék estje színesíti a mai napon. A délután és az este folyamán csángó meséket, dalokat hallhatnak az érdeklődők, majd élő zene kíséretében néptánc bemutatónak lehetünk részesei. A táncházban a csángó táncokban nem csak gyönyörködhetünk, de meg is tanulhatjuk azokat a fellépő táncosok és zenészek, valamint táncház-vezetők segítségével. Az est folyamán közreműködik: Baboth Dóra és Fábián Szabolcs Csutkó, a kónyi Pipitér Néptánc-csoport, valamint a Serény Magyarok Népzenekar. 

2012. augusztus 4. szombat 
10.00-18.00 KOSÁRFONÁS FELNŐTTEKNEK - A mai napon is várjuk kosárfonó műhelyünkben az alkotni vágyó érdeklődőket, de invitáljuk a falu vendégeit is, tekintsék meg műhelymunkánkat! 
10.00-14.00 KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS - A délelőtt folyamán a délutáni falunapi rendezvények kezdetéig Hermann Bianka játszóház-vezető közreműködésével tartunk kézműves foglalkozásokat gyerekeknek.


KÍSÉRŐ RENDEZVÉNYÜNK
KOVÁCS KINCSŐ KÖZELKÉPEK című kiállítása

Kovács Kincső 12 éves rábakecöli fotóspalánta két éve fedezte fel a színek és formák világát. Képein főleg a természet és a tárgyi világ apró részleteit örökíti meg, de szívesen kísérletezik a fotózás egyéb területein is. Kiállítása a tábor teljes időtartama alatt megtekinthető pajtánkban.


A gyermek kézműves foglalkozásokon és játszóházakon történő részvétel, valamint a kulturális rendezvények látogatása a tábor valamennyi napján ingyenes!

Kapcsolódó anyagok:

   Kulturális Örökség Napjai


Tanulmányi kirándulás Erdélybe

Nyári diákmunka 2021

Visszaköltözik a házi- és gyermekorvosi szolgálat

Társadalmi munka - Horgász Egyesület

Horgász Egyesület Közgyülése

"Kék kukák" osztása

Tüzgyújtási tilalom

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Álláspályázat

Pályázati felhívás lakásbérletre

Igényfelmérés állattartóknak

Illegális hulladéklerakás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Csapdapark

BESZK hírek

Regisztráció koronavírus elleni védöoltásra

Agrárhírek

Igényelhetö ellátási formák

Kerékpárosok figyelmébe

Önkormányzati pályázati hírek

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Tájékoztatás edényazonosító matricákról

Útjaink védelmében

Felhívás

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Ügysegéd ügyfélfogadása felfüggesztve

Támogatott civil szervezetek

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb