Elektronikus recept meghatalmazással
Szerző: (08.30. 22:37)

Elektronikus recept meghatalmazással

 

2020. szeptember 17-től mindenki csak saját részre válthat ki elektronikus receptet. (papír alapú recept birtokában ugyanúgy mint eddig, bárki bárhol bármikor bárkinek kiválthatja a gyógyszereit).

Meghatalmazást kétféleképpen adhatunk:

1. Ügyfélkapun keresztül (elég a meghatalmazónak rendelkeznie ügyfélkapuval)

2. Kormányablakban pár nyomtatvány kitöltésével

Fontos, hogy CSAK az ilyen módon benyújtott és rögzített meghatalmazások érvényesek, semmilyen más kézzel vagy géppel írt meghatalmazás nem jogosít fel eRecept kiváltására!

Ezen kívül 14 éves kor alatti gyermek vagy nagykorú cselekvőképtelen személy esetében is szükséges a törvényes képviseletet rögzíteni a térben (szintén a kormányablakban lehetséges). Tehát ennek hiányában még a szülők sem válthatják ki a gyermek elektronikus receptjét TAJ szám alapján.

A meghatalmazási kérelmek benyújtásának módjáról és a szükséges nyomtatványokról és okmányokról leírást és segítséget a gyógyszertárban lehet kérni, vagy a gyógyszertár facebook oldaláról illetve az EESZT honlapjáról lehet letölteni.

Ezeket le lehet tölteni, kinyomtatni, előre kitöltve és aláírva (tanúk által is) lehet a kormányablakba bevinni. Természetesen a kormányablakokban is lehet segítséget, tájékoztatást kérni.


Letölthető nyomtatványok:

Nyomtatvány - Meghatalmazás elektronikus recept kiváltására.pdf

Nyomtatvány - Kérelem meghatalmazás EESZT-ben rögzítésére elektronikus recept kiváltására.pdf

Nyomtatvány - Kérelem törvényes képviseleti jogosultság EESZT-ben rögzítésére elektronikus recept kiváltására és EESZT Lakossági Portál funkciók elérésére.pdf

Nyomtatvány - Meghatalmazás képviseleti jogosultság EESZT-ben való rögzítése ügyében történő eljárásra.pdf

Leírás - Képviselet rögzítése.pdf

Leírás - Meghatalmazás kormányablakban.pdf

Leírás - Meghatalmazás ügyfélkapun.pdf