Nyári diákmunka 2020
Szerző: Tuba Erik (06.25. 11:31)

Nyári diákmunka 2020

 

 

A 2013-2019-es évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka 2020” elnevezéssel munkaerőpiaci program indul.

A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények 2020. július 1. és 2019. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához.

 

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályára (Kapuvárra) befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

 

Támogatható munkavégzés: maximum 6 óra, 1 hónapos munkavégzés személyenként (jelentős létszámigény esetén napi 4 óra). A havi munkabér szakképzettséget igénylő munkakör esetében 157.950 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 120.750 Ft/fő/hó. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

 

Az Önkormányzat a támogatási kérelmet 2020. június 29. hétfő 12 óráig nyújthatja be, melyhez névsort is csatolni kell. Így aki részt kíván venni a programban, az legkésőbb 2020. június 28. vasárnapig jelentkezzen Tuba Erik polgármesternél a polgarmester@rabakecol.hu címen vagy a 06-30/660-18-60 telefonszámon.

 

 

Rábakecöl, 2020. június 25.

                                                                                                    Tuba Erik

                                                                                                  Polgármester