Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 05. 06:30 Ma Vince napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Díjazzák is a helyiek összefogását
 
Szerző: Turbók Attila, Kisalföld (08.07. 19:03)
 

Rábakecöl - A helyi önkormányzat nemcsak bátorítja, de el is ismeri a rábakecöli lakosok társadalmi munkáját. A minapi falunapon adták át az elismeréseket a település szépítésében részt vett szervezeteknek és magánszemélyeknek.

– Még tavasszal hirdettük meg településünkön azt a pályázatot, melynek keretében Rábakecöl köztereinek és telkeinek szépítésére biztattuk a helybéli civil szervezeteket és magánszemélyeket – mondta el portálunknak Tuba Erik polgármester. Pályázni lehetett a közterek leglátványosabb szépítésére, melyet a helyi Napsugár nyugdíjasklub nyert el. A rábakecöli idősek a községháza udvarán hoztak létre egy sziklakertet és egy ez idáig kihasználatlan helyen virágos területet. Helyi magánszemélyek is szépíthették portáikat, ebben a kecöli testület végül Horváth Imre portáját találta elismerésre méltónak.

– Úgy vélem, azzal, hogy a helyieket bevonjuk a község szépítésébe, építésébe, nemcsak lakhatóbbá tesszük Rábakecölt, de erősítjük a helyiek közösségi érzését, összefogását is. Ebben a munkában civil szervezetek munkájára is számítunk – tette hozzá a polgármester. Egy tavaly megkezdett akcióban díjazzák a társadalmi munkát végző civileket is, így az elmúlt évben az önkéntes tűzoltók, idén pedig a helyi sportegyesület kapott elismerő oklevelet a legutóbbi falunapon. Ugyancsak a közösség elismerését fejezte ki Tuba Erik két pedagógusnak is. Keszte Ferencné és Eckrich Béla aranydiplomás pedagógusok nagyon sok rábakecölit tanítottak.

Sziklakert és virágok: Fegyver Sándorné, Takács Gáborné, Magyar Istvánné és Boros Istvánné a nyugdíjasok díjnyertes munkájával.
Sziklakert és virágok: Fegyver Sándorné, Takács Gáborné, Magyar Istvánné és Boros Istvánné a nyugdíjasok díjnyertes munkájával.

A helyi önkormányzat legújabb kezdeményezése egy emlékérem alapítása. A ˝Rábakecöl községért˝ érmet tavaly Kertész Antal kapta négy évtizedes társadalmi munkája elismeréseképpen, idén pedig az egykori helyi képviselő, Bankó Gyula és Eckrich Béla érdemelte ki közösségi munkájával a település elismerését. Tuba Erik polgármester kijelentette, községért emlékérmet elég ritkán alapítanak kistelepülések, ám a helyi önkormányzat nemcsak szívesen veszi a lakosság társadalmi elkötelezettségét, de – lehetőségeihez mérten – megpróbálja azt a közösség előtt értékelni is.

Cikk látogatottság: 5840
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája