Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 13. 15:39 Ma Antal, Anett napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Európai színvonalú mellékutak Gy?r-Moson-Sopronban
 
Szerző: (08.07. 18:10)
 

Teljes egészében az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásaiból újult meg négy Győr-Moson-Sopron megyei mellékút, összesen 13,2 kilométeren. A beruházás költségét, 685 millió forintot a Nyugat-Dunántúli Operatív Program (NyDOP) biztosította. A projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. ezeknek az utaknak a sorsát a műszaki átvételt követően is figyelemmel kíséri.

Az igazgatási, egészségügyi, oktatási intézmények és a munkahelyek többsége a kistérségi központokban, a városokban és a megyeszékhelyen található. A közutak rossz állapota nemcsak a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést nehezíti, hanem hátráltatja a gazdaság növekedését is, és rontja a térségben élők jövedelemszerző esélyeit. Ezt a problémát hivatott enyhíteni a regionális operatív programok 2007–2008-as akcióterve. Magyarország hét statisztikai régiójában összesen 186 útszakasz felújítására nyílik most lehetőség. A felújítás 73 projekt keretében összesen 1100 kilométert érint, 50 milliárd forint értékben. A útrekonstrukciók az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül, az úgynevezett területfejlesztés prioritás égisze alatt valósulnak meg, projektgazdájuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

2009 tavaszán és nyarán a Nyugat-Dunántúli régióban, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyében öt projekt keretében összesen 59 kilométeren újulnak meg a mellékutak, európai uniós finanszírozással.

 

A 83-as és 86-os számú főutat összekötő 8419-es út Egyed településen átmenő 1,65 kilométeres szakaszát a pályaszerkezet teljes cseréjével kellett felújítani. A kivitelező ezenkívül egy buszöböl-párt is megújított.

 

A 8518-as úton Fertődön a buszöblök mellett a várakozósáv felújítását is elvégezték, valamint az érintett csomópontokban kisebb korrekciókkal tették kedvezőbbé a forgalom áramlását. A munkálatok a Fertő körüli, méltán népszerű osztrák–magyar kerékpárutat is érintették a csomóponti átvezetések biztonságosabbá tételével.

 

A 8611-es út Celldömölk és Kapuvár között biztosítja a kapcsolatot, a 85-ös számú főúttól kiindulva, a 86-os számú főút keresztezésével. A mostani felújítás egyrészt a höveji és babóti elágazások közötti szakaszt, másrészt a 86-os számú főút és a megyehatár közötti szakaszt, ez utóbbin belül Rábakecöl település átkelési szakaszát foglalta magában. Egyes szakaszokon a pályaszerkezetet teljesen ki kellett cserélni. Rábakecöl településen felújították a burkolatot, átépítették az egyik autóbuszöböl burkolatát. A szakaszon több jelentős műtárgy (pl. Rába-híd) és további kisebb műtárgyak felújítására is sor került.

 

A 86107-es út felújított szakasza Sopron városában a Csengery út egy része. A kivitelező egy pár autóbuszöblöt, 17 parkolóhelyet, valamint az egyik csomópontban gyalogos középszigetet alakított ki. A felújítás eredményeként a szakaszon lényegesen kedvezőbbé válnak a közlekedés feltételei, a forgalomcsillapítás és a keresztmetszeti szabályozás következtében csökken a járművek sebessége, és a parkolás is szabályozottabbá válik.

 

A projektben felújított mellékutak együttes hossza 13,2 kilométer, a rekonstrukció 685 millió forintba került, a munkálatok három hónapot vettek igénybe. A projektgazda a kivitelezőket – a Magyar Aszfalt Kft.-t és a Colas Építő Zrt.-t – közbeszerzési eljáráson választotta ki.

 

A projektben közvetlenül érintettnek tekinthetők a környező települések lakói és gazdasági vállalkozásai: ők mindennapi munkájuk során használják az országos közutakat. Közvetve érintettek az utakon áthaladó közlekedők. Mint Lehel Zoltán programigazgató elmondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. ennek alapján a most záruló projektben 63 ezer fővel számol – ennyien élvezhetik mostantól az európai szolgáltatási színvonalú út előnyeit. A felújítások Sopron városa mellett elsősorban kistelepülések: Egyed, Fertőd, Hövej, Babót és Rábakecöl lakosainak mindennapjaiba hoznak érzékelhető változást.

 

Vadosné Varga Katalin, Egyed község polgármestere elmondta, hogy a településen élők komfortérzetét jelentősen javítja a felújítás: „A mi falunknak nem két vége van, hanem három. Ebből kettőt érintenek a mostani munkálatok.” A település jelentős átmenő forgalmat bonyolít le, így az európai színvonalú út számos ember eljutását könnyíti meg a távolabbi úti célok, mindenekelőtt Győr felé.

 

Lehel Zoltán azt is elmondta, hogy a felújított utaknak a sikeres projektzárást követően öt éven keresztül folyamatos és kiemelt figyelmet szentel az üzemeltetést, karbantartást és fenntartást végző Magyar Közút Nonprofit Zrt., továbbá a Nyugat-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az európai uniós források felhasználását ellenőrző biztosok is.

 

További információ

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Igazgatósága

Tel.: 06-1-819-9144

E-mail: kommunikacio@kozut.hu

Weboldal: www.kozut.hu

 

A felújítási projektben érintett útszakaszok:Cikk látogatottság: 3697
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Nyári diákmunka

Szúnyogírtás

Gyerekhorgászat és piknik

Hösök Napja

Majáliszáró

Tüzgyújtási tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Képviselö-testületi ülés

Fák visszanyesése

Lomtalanítás

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

1 % a helyi civileknek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

BESZK hírek

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb