Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. július 20. 19:58 Ma Illés napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Négy Gy?r–Sopron megyei útszakasz felújítása kezd?dik meg uniós forrásból
 
Szerző: (04.14. 01:32)
 

Új Magyarország Fejlesztési Terv

Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból

Összesen négy alsóbb rendű útszakasz felújítása indult meg Győr-Sopron megyében a Nyugat-dunántúli Operatív Program (NyDOP) forrásaiból. A felújítások Sopron városa mellett elsősorban kistelepülések, Egyed, Fertőd, Hövej, Babót és Rábakecöl lakosainak mindennapjaiba hoznak majd érzékelhető változást. Az érintettek száma mintegy 63 ezer fő. A négy útszakasz összes hossza 13,2 kilométer, a munkálatokat teljes egészében európai uniós forrásból finanszírozzák, megközelítőleg 685 millió forintos költséggel.

Az alsóbb rendű – négy és öt számjegyű – közutak NyDOP által finanszírozott 2008-2009-es felújítási programját a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezeli projektgazdaként. A most induló projekt esetében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkálatok kivitelezésére szabályos közbeszerzési eljárás keretében a Magyar Aszfalt Kft.-t és a Colas Építő Zrt.-t választotta ki még az ősszel. A munkálatok a tél elmúltával ténylegesen most indulhattak meg.

A felújítások fő elemei minden esetben az aszfaltburkolat megerősítése – néhány esetben a pályaszerkezet teljes cseréje –, az árkok kitisztítása, illetve a vízelvezetés biztosítása, továbbá az autóbuszöblök felújítása, a műtárgyak karbantartása, valamint a padkák rendezése.

A 83-as és 86-os számú főutat összekötő 8419-es út Egyed településen átmenő 1,65 kilométeres szakaszának felújítása azért vált esedékessé, mert a község területén zajló közműépítés a burkolatot erősen szétszabdalta. A pályaszerkezet teljes cseréjére sor kerül, és egy buszöböl-pár is megújul.

A 8518-as út a 85-ös számú főúttól Fertőendréd településen keresztül biztosít kapcsolatot Sopronnal, felfűzve ezzel a Fertő tó partján lévő településeket, érintve Fertőd műemléki jelentőségű Eszterházy-kastélyát is. Az út felújítandó szakasza Fertődön található. A buszöblök mellett a várakozósáv felújítását is elvégezik, valamint az érintett csomópontokban kisebb korrekciókkal teszik kedvezőbbé a forgalom áramlását. A munkálatok a Fertő-tó körüli, méltán népszerű osztrák–magyar kerékpárutat is érintik a csomóponti átvezetések biztonságosabbá tételével.

A 8611-es út Celldömölk és Kapuvár között biztosítja a kapcsolatot, a 85-ös számú főúttól kiindulva, a 86-os számú főút keresztezésével. A felújítás az út két szakaszát is érinti: egyrészt a höveji és babóti elágazások közötti szakaszt, másrészt a 86-os számú főút és a megyehatár közötti szakaszt, ez utóbbin belül Rábakecöl település átkelési szakaszát. Ezeken az útszakaszokon a burkolatok állapota nagymértékben tönkrement, kátyús. Egyes szakaszokon teljes pályaszerkezet-cserét kell végezni. Rábakecöl településen a jelenlegi burkolatot felújítják. Itt egy pár autóbuszöböl is található, s az egyik öböl burkolata teljes átépítést igényel. A szakaszon több jelentős műtárgy van (pl. Rába-híd), és a kisebb műtárgyak felújítására – szalagkorlát kialakítása, korlátfestés, betonvédelem stb. – is sor kerül.

Tuba Erik, a kistelepülés polgármestere elmondta: Jóllehet az útfenntartó szakemberei évről évre befoltozzák a kátyúkat, az útszakasz már nagyon megérett a felújításra, az Európai Unió által biztosított forrás egy régóta húzódó ügy végére tesz pontot. A helyi vezető kifejezte reményét, miszerint a közlekedés könnyebbé válása mellett “a kivitelező keze nyomán a falukép is megszépül, utóvégre Rábakecöl főutcájáról van szó”.

A 86107-es út felújításra tervezett szakasza Sopron városában a Csengery út egy része. (A Csengery út felújításának egy üteme már korábban elkészült.) Az útszakasz burkolata leromlott. A felújítás során egy pár autóbuszöblöt, 17 parkolóhelyet, valamint az egyik csomópontban gyalogos középszigetet alakítanak ki. A felújítás eredményeként a szakaszon lényegesen kedvezőbbé válnak a közlekedés feltételei, a forgalomcsillapítás és a keresztmetszeti szabályozás következtében csökken a járművek sebessége, és a parkolás is szabályozottabbá válik.

“Ennek a projektnek a keretében 685 millió forintot fordíthatunk uniós forrásból arra, hogy 13,2 kilométernyi alsóbb rendű úton európai színvonalon közlekedhessenek a Győr–Moson–Sopron megyeiek – mondta el László Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója. – Ausztria közelsége az itt élőket időről időre emlékezteti történelmi elmaradásunkra. Bízom benne, hogy az ilyen és ehhez hasonló kis lépések egyre közelebb visznek célunkhoz” – fejezte ki reményét a vezérigazgató.

A tavasz és a nyár folyamán a Nyugat-Dunántúli régióban, vagyis Győr-Sopron, Vas és Zala megyében öt projekt keretében összesen 58,9 kilométeren újulnak meg az alsóbb rendű utak európai uniós társfinanszírozással.

 

További információ

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Tel.: 06-1-819-9144

E-mail: kommunikacio@kozut.hu

Weboldal: www.kozut.huCikk látogatottság: 3951
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb