Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 03. 12:05 Ma Buda, Richárd napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Négyszázezer forint a letelepül?knek
 
Szerző: Turbók Attila (03.25. 18:25)
 

A rábakecöli önkormányzat a térség vélhetően legnagyobb letelepedési segélye után egyéb kedvezményekkel is segíti a beköltözőket.

– Tudomásom szerint a Rábaközben a legnagyobb, négyszázezer forintos letelepedési támogatást nyújtjuk, ám ezenfelül kiskorú gyermekenként további húszezer forintos támogatásban részesülnek azok, akik hosszú távon Rábakecölben képzelik el jövőjüket – mondta a település polgármestere. Tuba Erik hozzátette: egyéb kedvezményeket is adnak a település reménybeli új lakóinak, eszerint a beköltözők öt évig mentesülnek a kommunális adó megfizetése alól.

– Bár még az év elején járunk, de idén már két támogatást ítélt oda a képviselő-testület és további kettő letelepedési szándékról van tudomásom – tette hozzá a polgármester. Hangsúlyozta: a legutóbbi testületi ülésen újabb beköltözést ösztönző rendeletmódosítást fogadott el a testület. – A 2009. november 30. napjáig Rábakecölben állandó lakcímet létesítő személy hulladékszállítási díját öt évre átvállalja az önkormányzat.

Varga Gréta édesanyjával: A februárban született kislány után megkapták a támogatást.
Varga Gréta édesanyjával: A februárban született kislány után megkapták a támogatást.


A pénzbeli támogatásokon felül telket egyforintos áron kínálnak az építkezőknek, önkormányzati tulajdonú családi házba pedig stabil háttérrel rendelkező gyermekes családot várnak.

– Nemcsak a letelepedőket, a családalapítókat is segítjük, így minden születendő gyermek után – tudomásom szerint térségünkben csak mi – tizenötezer forint támogatást nyújtunk. Ezt hosszú távú letelepedési szándék esetén további százezer forinttal toldjuk meg – közölte Tuba Erik. Tájékoztatása szerint idén két újszülött érkezett eddig és további öt „gólya köröz a község felett".

– Utoljára 2002-ben született ennyi gyermek, mint csak ez idáig – mondta. Ha a ma ismert támogatási igények realizálódnak, akkor az e célokra tervezett keretük (letelepedési és szülési összesen 2,3 millió forint, a költségvetés 2,6 százaléka) már az első félévben kimerül. – Ennek ellenére bízom benne, hogy újabb letelepedés, valamint gyermekszületés miatt szükségessé válik még költségvetésünk átcsoportosítása. Ez hosszú távon mindenképpen megtérülő befektetés – jelentette ki Rábakecöl polgármestere.

Forrás: KisalföldCikk látogatottság: 3209
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája