Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. június 13. 14:53 Ma Antal, Anett napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Kupakgyüjtö szív
 
Szerző: Kovácsné Somogyi Mónika (04.16. 20:42)
 

 


Tájékoztatom a falu lakosságát, hogy a kupakgyűjtő szív elkészült, már több, mint egy hete tölti be a funkcióját, hamarosan lehet „üríteni”. A kupakok elszállítását, az óvoda dolgozói és a szülők segítségével fogjuk megtenni.

A kupakokat egy Kópházán élő nagymama unokájának gyűjtjük. Ígéretemhez híven rövid bemutatkozó levél, a kisfiúról.

 

Irénke nagymama levelét olvashatják, melyben bemutatja unokáját. A család engedélyével tehetjük közzé a helyi hírlevélben a bemutatkozó levelet.

Unokám, Brúnó 2014-ben született a 29. héten.

Lányom, egyedül neveli Brunót, aki 2021-ben csípőműtéten esett át. Eltörték a bal csípőjét, majd újra építették, a combcsontjáról az izomzatot lefejtették, majd azt is átrendezték, hogy a lábfeje egyenesen előre nézzen. Sajnos a covid miatt több mint egy évet késett ez a műtét, a felépülés hosszadalmas és nagyon fájdalmas volt. Emiatt az iskolát is később tudta kezdeni, pedig nagyon várta.

C:\Users\Móni\Desktop\Szív.jpgMost első osztályos, nagyon szeret iskolába járni, kedvence a matek és a magyar. Az iskolai alsó tagozatos szavalóversenyt megnyerte. Az iskolában naponta van mozgás óra, ahol a mozgás-tanár munkáját 4 tanárjelölt, illetve konduktor segíti. Heti egy délután úszástanulás is van. Péntek délutánonként a lányom a fejlesztőházba viszi, mert még reménykedünk, hogy legalább a kerekesszékből annyira ki tud majd szállni, hogy a wc-re egyedül tudjon menni. Sajnos csak hetente egyszer tudnak menni, mert ugye az iskola nagyon fontos, no meg a fejlesztések nem ingyen vannak. Általában 2-3 órát foglalkoznak egy-egy alkalommal a gyerekkel, ami elég fárasztó, de Brunó kemény legény.

Nem tudom, mit írhatnék még róla, mert sokat tudnék, mint minden nagymama. Ráadásul nekem ez az egyetlen unokám. Anyanyelvén kívül angolul is beszél, mert szülei egymással angolul beszéltek. Két hónapja pedig héberül kezdett tanulni, mert egy barátnőm meghívta őket Izraelbe, s azt szeretné, hogy mire mennek, addigra tudjon beszélgetni.

Abszolút hallása van, bármilyen zenében felismeri az összes hangszert, dobolni is tanul, hobbi szinten festeget.

Reméljük a mozgáskorlátozottsága ellenére hasznos emberré válik majd. Tudja a korlátait, ennek ellenére mosolygós, kedves kisfiú. Néha elkeseredik, amikor látja az ép gyerekeket labdázni, fára mászni, pocsolyában tapicskolni. Ilyenkor nem akar leckét írni, iskolába menni – mert minek, ő úgysem jó semmire. Olyankor bevallom, sírok vele együtt, de aztán hamar visszatér a mosolya.

Nem panaszkodni akarok, egyelőre még tudunk segíteni, havonta egy hétvégét náluk töltök, hogy a lányom tudjon kicsit magával is foglalkozni. (Azt még nem mondtam, hogy ők Budapesten élnek, mi pedig Kópházán.) De már nem sokáig bírom el, pedig naponta többször kell felemelni, hiszen még felülni sem tud egyedül. Bele kell tenni a kerekesszékbe, ha pihentetni kell a hátát, akkor kivenni, lefektetni. WC-re tenni… Nem is részletezem, nem tudja úgysem elképzelni, akinek nincs sérült gyermek a környezetében. Sok erő, kitartás és pénz kell. Mert a szülő nem él örökké, s arra is kell gondolni, mi lesz akkor…?

A kupakgyűjtést is azért kezdtem el, mert ugyan nem nagy bevétel, de mégis sok kicsi sokra megy. Azt gondolom, egyelőre ennyi. Ha valakinek lesz kérdése, szívesen válaszolok.

Küldök képeket is, amit szabad megmutatni. Mert mindig megkérdezzük Brunót, engedi-e, hogy más is lássa. Lányom a facebookra ritkán tesz fel képet, azt is mindig a gyermek engedélyével.

Üdvözlettel: Horváth Irén

 

Ahhoz, hogy a kupakgyűjtő szív elkészülhetett, összefogásra, együttérzésre, emberségre, önzetlenségre, jó szándékra, segítőkészségre… (és még sorolhatnám) volt szükség. A következő emberekben mindez együttesen meg volt.

Köszönöm: Major Gyurkának, Horváth Árpádnak (Pikka J), Ifj. Pribusz Györgynek, és nem utolsó sorban Gecsei Miklós (Páli Lakatos Kft. vezetőjének) a segítőkészséget, és azt, hogy megkeresésemre szó nélkül csatlakoztak-e nemes feladathoz.

Szeretném továbbá megköszönni, Irénke nagymama nevében, hogy a lakosság odafigyel, időt nem sajnálva a szelektív gyűjtésre, így közösen, egy településként összefogva segíthetünk.


 

Kovácsné Somogyi Mónika

intézményvezetőCikk látogatottság: 353
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Nyári diákmunka

Szúnyogírtás

Gyerekhorgászat és piknik

Hösök Napja

Majáliszáró

Tüzgyújtási tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Képviselö-testületi ülés

Fák visszanyesése

Lomtalanítás

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

1 % a helyi civileknek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

BESZK hírek

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb