Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2022. május 22. 00:19 Ma Júlia, Rita napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
BESZK hírek
 
Szerző: Gálos Szabina (12.20. 23:58)
 

A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2022. február 17.)


Lakossági tájékoztató

 


Tájékoztatom Önöket, hogy a Beledi Egyesített Szociális Központ Család-, és Gyermekjóléti Szolgálatának családsegítője Rábakecöl településen minden héten, kedden 10 órától 14 óráig tart ügyfélfogadást a Soós Imre Kulturális Központban a 9344 Rábakecöl, Kossuth u. 51. szám alatt.


A családsegítő munkaidőben a 20/486-8380 telefonszámon érhető el.

 


Klienseink leggyakrabban az alábbi ügyekkel fordulnak hozzánk segítségnyújtásért:

 • Nyugdíj ügyek: szolgálati idő elismerés, nők kedvezményes nyugdíja /40 év szolgálati idő/, öregségi nyugdíj-, özvegyi nyugdíj, árvaellátás igénylése. Egyszeri segély igénylése /évente egyszer/, méltányossági nyugdíjemelés igénylése /háromévente/ alacsony jövedelemre tekintettel.

 • Az Egészségbiztosítótól egyszeri segély igénylése magas gyógyszerköltségre, kórházi kezelésre tekintettel.

 • Közgyógyellátással kapcsolatos ügyintézés.

 • Fogyatékossági támogatás igénylése.

 • Közüzemi szolgáltatóknál és egyéb szolgáltatóknál /Gázszolgáltató, Eon, Pannon Víz, Kisalföldi Hulladékgazdálkodás, telefon társaságok, biztosítók/ felhasználó változás bejelentése, szolgáltatási szerződésekkel kapcsolatos ügyintézés, részletfizetési és egyéb kérelmek írása.

 • Védendő fogyasztó státusz kérelmezésének segítése közüzemi szolgáltatóknál.

 • Egyéb kérelmek, beadványok megírásában és nyomtatványok kitöltésében segítségnyújtás.

 • Megváltozott munkaképességű személyek ellátása iránti kérelmek - rokkantosítással, rehabilitációs ellátással kapcsolatos ügyintézés.

 • Egészségbiztosítási járulék fizetésével kapcsolatos ügyintézés.

 • Családtámogatási ellátásokkal kapcsolatos információ, ügyintézés: családi pótlék, anyasági támogatás, Csed, Gyed, Gyes, Gyet.

 • Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény igénylésének segítése.

 • Gyermektartásdíj és gyermekelhelyezés, kapcsolattartás szabályozása, szülői felügyeleti jog gyakorlása.

 • Gyermeknevelési problémák, tanulási nehézségek.

 • Lelki-mentális problémák kezelése, segítő beszélgetés.

 • Lakosságnak szóló pályázatokkal kapcsolatos információ nyújtása, ügyintézés.

 • Gondnokság alá helyezési eljárás segítése.

 • Idősotthoni, egyéb bentlakásos intézményi elhelyezési kérelmek benyújtásának segítése.

 • Álláskeresés segítése, önéletrajz írása.

 • Tanácsadás, információ nyújtása.

   

  Intézményünk a szabadidő hasznos eltöltése céljából szabadidős programokat szervez: nyári napközis tábor, ünnepekhez kapcsolódó-, és egyéb települési rendezvényeken játszóházak, ezzel is elősegítve a kapcsolattartást, a prevenciót, szórakozási lehetőséget.

   

  A kliensekek bármely, a család és az egyén életében jelentkező problémával fordulhatnak Szolgálatunkhoz, mely az életben előfordul.

   

  Amennyiben felkeresi Szolgálatunkat, kérem, hogy személyes adatait, TAJ számát szíveskedjen magával hozni.


 • Gálos Szabina

 • családsegítő, szakmai vezetőA Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2021. december 16.)

 


Tartós élelmiszer adomány 


A Beledi Egyesített Szociális Központ a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából tartós élelmiszert gyűjtött a Karácsonyi Adománygyűjtési akció keretében 2021. november 19-től 2021. november 21-ig a TESCO áruházban Csornán.

Adományozóink jóvoltából az idei évben közel 1400 kg tartós élelmiszerhez jutott intézményünk.

Az élelmiszer adomány intézményünk működési területén kerül kiosztásra az ünnepek előtt, így a Rábakecöl településen élő rászorulók is részesülnek a tartós élelmiszerből.

Köszönjük adományozóinknak az önzetlen támogatásokat, ezáltal is szebbé tehettük a nélkülöző, hiányt szenvedő családok ünnepét.


Szeretettel teli, áldott, békés Karácsonyt és sikerekben gazdag, egészségben eltöltött Boldog Új Évet kívánok a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai nevében Rábakecöl település valamennyi lakójának. 


Gálos Szabina

családsegítő

szakmai vezetőA Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2021. július 21.)

 

„Tarkabarka vakáció” napközi Erzsébet-tábor

 

A Beledi Egyesített Szociális Központ 2021. évben hat nyári napközi tábort szervezett különböző helyszíneken. A Beledben 2021. július 12. és 2021. július 16. között 46 fő táborozó részvételével megrendezésre került „Tarkabarka vakáció” elnevezésű nyári napközi Erzsébet- táborban 8 fő rábakecöli gyermek is részt vett.

A gyermekek a tábor ideje alatt különböző irányított szabadidős programokon, kézműves- foglalkozásokon vettek részt:

Az első nap virológiai előadással kezdődött, a gyermekek egyéni rajzot készítettek „a koronavírus ahogy én látom” címmel. A nap az ismerkedés, a közösségépítés jegyében folytatódott játékos formában.

Délután a gyermekek „Dobozszínház” előadást valósítottak meg. Csoportonként kitaláltak egy történetet, melyhez dobozból színházat, díszletet, figurákat készítettek papírból, majd az elkészült művet bemutatták.

Kedden a Csornai Múzeum régész-muzeológusa interaktív előadás keretében mutatta be a Rábaköz rég elfeledett mesterségeit pl. a kékfestést, fazekasságot, csizmakészítést, a szabómesterséget. A gyermekek megismerkedhettek a korabeli eszközökkel, használati tárgyakkal. Délután egy testnevelés szakos egyetemi hallgató vezetésével a gyermekek sportfoglalkozáson vettek részt.

Szerdán a csoport kirándult a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházaba. Megtekintettük a témaparkot, bejártuk a sziklai benge tanösvényt. Túravezetővel bepillantást nyerhettünk a kőfejtő, a barlangszínház kulisszái közé.

A következő napon a farádi Hanyi Táltoscsikók Íjász és Hagyományőrző Egyesület íjász bemutatót tartott, ahol a táborozók megismerhették őseink hagyományit, a gyerekek betekintést nyerhettek a honfoglalás kori kultúrába, kipróbálhatták a kor eszközeit. Ebéd után mozi délután következett: Az Így neveld a sárkányodat 3 című filmet megtekintés után beszélgetés formájában dolgoztuk fel.

A tábor záró napján kézműves foglalkozás valósult meg az újrahasznosítás jegyében. Tojástartó felhasználásával színes kukacot készítettünk.

A hét folyamán nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatosságra a témával kapcsolatos ismeretek bővítésére, ezért a szelektív hulladékgyűjtéssel, hasznosítással kapcsolatosan kisfilmeket néztünk meg. A gyerekek a témával kapcsolatban totót töltöttek ki. A hét folyamán szelektíven gyűjtött hulladékot a városi szelektív gyűjtőben helyzetük el.

Természetesen minden nap lehetőséget biztosítottunk a szabad játékra, ehhez különböző sporteszközöket és társasjátékokat szereztünk be. A gyermekek körében a legnépszerűbb játékok: gördeszka, mókuskerék, gólyaláb, turnball, íj, activity, csocsó, asztalitenisz (pingpong).

A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba és új barátságok szövődtek. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes, hasznos kikapcsolódást a gyermekek számára.
Ezúton is köszönetünket fejezzük ki Rábakecöl település Önkormányzatának, hogy a rábakecöli gyermekeket naponta a táborba és haza szállította.

Gálos Szabina

családsegítő, szakmai vezetőA Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2021.06.21.)

Ügyfélfogadás


Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a Család-, és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadása az alábbi időpontokban szünetel:

2021. június 21-tól 2021. június 25-ig

2021. június 28-től 2021. július 02-ig

2021. július 12-től 2021. július 16-ig

A családsegítő a 20/4868-380 telefonszámon munkaidőben elérhető.


A Nemes Pékség adománya


A beledi Nemes Pékség /SZANE-KO Kft./ ügyvezető igazgatója Kovács István adománygyűjtést szervezett, melyből 320.500.-Ft-ot gyűjtött össze. Az adományozó intézményünk - a Beledi Egyesített Szociális Központ - közreműködését kérte abban, hogy az általa összegyűjtött, felajánlott pénzből a Beledi Közös Önkormányzati Hivatal területén élő hátrányos helyzetű családok, gyermekek részére elsősorban tavaszi ruhához, cipőhöz történő hozzájutását koordináljuk.

A felajánlott 320.500.- Ft-ból 2021. május hónapban 14 hátrányos helyzetű család, 30 gyermek részére történt tavaszi ruhanemű és cipő vásárlása.  Az adományból egy rábakecöli család – 2fő – is részesült.

Köszönet az adományozónak a nagyszerű kezdeményezésért.


Tartós élelmiszer adomány


A Beledi Egyesített Szociális Központ több éve szerződéses kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel.

„Ételmentési akció” keretében az idei évben második alkalommal 2021. június 2. napján 516,6 kg összsúlyú, 901.950,- Ft értékű élelmiszer-támogatásban részesültünk.

A támogatás intézményünk működési területén 17 településen, 1115 fő részére került kiosztásra.

Intézményünk működési területéhez 27 település tartozik, a településvezetők döntik el, hogy igénylik-e a támogatást. Rábakecöl település vezetője igényelte az élelmiszer támogatást, így abból a településen élő rászorulók részesültek.

A támogatás az alábbi termékekből állt: Danone Actimel joghurtital vegyes ízben, 3Bit tejcsokoládéval bevont keksz szelet.

Aki úgy gondolja, hogy a későbbiekben jogosult lenne ilyen jellegű támogatásra és el is fogadna ilyen támogatást, jelezze azt az alábbi telefonszámon: 20/4868-380 vagy a Család és Gyermekjóléti Szolgálat személyes ügyfélfogadásán.


Gálos Szabina

családsegítő, szakmai vezetőA Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2021.04.26.)

Tartós élelmiszer adomány

 

A Beledi Egyesített Szociális Központ több éve szerződéses kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel.

„Ételmentési akció” keretében az idei évben első alkalommal 2021. március 18. napján 1730,16 kg összsúlyú, 1.890.918.-Ft értékű élelmiszer-támogatásban részesültünk.

A támogatás intézményünk működési területén 21 településen, 1113 fő részére került kiosztásra.

Intézményünk működési területéhez 27 település tartozik, a településvezetők döntik el, hogy igénylik-e a támogatást. Rábakecöl település vezetője igényelte a tartós élelmiszer támogatást, így abból a településen élő rászorulók részesültek.

A támogatás az alábbi termékekből állt: lencse és kukorica konzerv, Danone Actimel joghurtital, Hearty Food rizs, Maggi Kaszotto árpa rizottó gombás szósszal, Chef Vörösboreset 0,5l, Mizo Milk Shake tejkészítmény 315 ml., Mizo Coffee Selection kávés tej 330 ml.

Köszönetünket fejezzük ki Sobor és Vásárosfalu Község Önkormányzatának, hogy az adomány Budapestről Beledbe történő szállításában közreműködtek.

Aki úgy gondolja, hogy a későbbiekben jogosult lenne ilyen jellegű támogatásra és el is fogadna ilyen támogatást, jelezze azt az alábbi telefonszámon: 20/4868-380 vagy a Család és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadásán.

 

            Gálos Szabina

            családsegítő, szakmai vezető


Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2021.02.15.)

Adománygyűjtés a horvátországi földrengés károsultjainak


Intézményünk a horvátországi földrengés károsultjainak megsegítésére adománygyűjtést szervezett. A kezdeményezés Molnár Sándor, Vásárosfalu polgármesterének megkeresésére indult el. Felhívásunkra megmozdultak az intézményünk ellátási területéhez tartozó települések önkormányzatai és az ott élő magánszemélyek is. A gyűjtésben kiemelkedő volt a Vásárosfaluban élők segítsége, hiszen ők százezres nagyságrendben gyűjtöttek össze készpénzt, de a más településen élő magánszemélyek köréből is többen ajánlottak fel anyagi támogatást, mely támogatásokból tartós élelmiszer, tisztító és tisztálkodási szerek, elektromos eszközök kerültek megvásárlásra. A gyűjtésben segítségünkre volt a Szent György Lovagrend, akik intézményünket rendszeresen támogatják ruhaneművel esetleg egyéb háztartási eszközökkel, gyógyászati segédeszközökkel.

Összességében közel ezer kiló tartós élelmiszer /készétel, konzerv, bébiétel, száraztészta, szószok, tej, instant leves, instant kakaó, lekvár, mogyorókrém, liszt, rizs, cukor stb…/, tisztító-, tisztálkodási szerek, fertőtlenítő szerek, pelenka, nedves törlőkendő, papírtörlő gyűlt össze. Ezen kívül elektromos eszközök /hajszárítók, főzőlapok, hősugárzók/ és ruhaneműk is adományozásra kerültek.

Intézményünkhöz nagy mennyiségben érkezett ruhanemű, melyek átválogatásra kerültek, hogy valóban használható adománnyal támogassuk a bajba került embereket.

A Beledi Egyesített Szociális Központ dolgozói fűtőtest beszerzésével, tartós élelmiszerekkel, fertőtlenítőszerekkel járultak hozzá az akció sikeréhez.

Kezdeményezésünkhöz az alábbi településen élők csatlakoztak: Beled, Vásárosfalu, Egyed, Hövej, Cirák, Bágyogszovát, Vág, Répceszemere, Szilsárkány, Sobor, Szany, Rábapordány, Rábaszentandrás, Zsebeháza, Rábacsanak, Edve, Rábakecöl, Dénesfa.

Az összegyűjtött adományok Horvátországba történő szállítását egy soproni nemzetközi betegszállítással foglalkozó cég, az Ambulance Transport & Medical Safety Kft vállalta, Duschanek Máté cégvezető jóvoltából.

Köszönetünket fejezzük mindazon támogatóknak, akik az adománygyűjtési akció sikerében, megvalósításában részt vettek.


                                                                                              Gálos Szabina

                                                                                              családsegítő, szakmai vezető


Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2020.12.23.)

Tartós élelmiszer adomány

A Beledi Egyesített Szociális Központ a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából tartós élelmiszert gyűjtött a Karácsonyi Adománygyűjtési akció keretében 2020. november 27-től 2020. november 29-ig a TESCO áruházban Csornán.

Adományozóink jóvoltából az idei évben is kb.1300 kg tartós élelmiszerhez jutott intézményünk.

Az élelmiszer adomány intézményünk működési területén került kiosztásra az elmúlt napokban, így a Rábakecöl településen élő rászorulók is részesültek a tartós élelmiszerből.

Köszönjük adományozóinknak az önzetlen támogatásokat, ezáltal is szebbé tehettük a nélkülöző, hiányt szenvedő családok ünnepét.

Karácsonyi üdvözlet

Szeretettel teli, áldott, békés Karácsonyt és sikerekben gazdag, egészségben eltöltött Boldog Új Évet kívánok a Beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai nevében Rábakecöl település valamennyi lakójának.

Gálos Szabina

családsegítő szakmai vezető


A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2020.12.01.)

A Nemes Pékség adománya

A beledi Nemes Pékség /SZANE-KO Kft./ ügyvezető igazgatója Kovács István adománygyűjtést szervezett, melyből 200.000.-Ft-ot gyűjtött össze. A kezdeményezés eredeti célkitűzése az volt, hogy a Közös Hivatal településein élő hátrányos helyzetű gyermekek iskolakezdését támogassa, de ez technikai okok miatt nem tudott megvalósulni. Az adományozó intézményünk - a Beledi Egyesített Szociális Központ - közreműködését kérte abban, hogy az általa összegyűjtött, felajánlott pénzből a Közös Hivatal területén élő hátrányos helyzetű családok, gyermekek részére elsősorban téli lábbelihez, esetleg télikabáthoz történő hozzájutását koordináljuk.

A Kovács István által felajánlott 200.000.- Ft-ból október hónapban 14 hátrányos helyzetű család, 24 gyermek részére történt téli cipő illetve egy esetben kabát vásárlása. Az adományból egy rábakecöli család is részesült.

Köszönet az adományozónak a nagyszerű kezdeményezésért.


Gálos Szabina családsegítő


A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

(2020.10.26.)


Karácsonyi élelmiszer adománygyűjtés

A Beledi Egyesített Szociális Központ a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából tartós élelmiszert gyűjt az alábbi időpontokban a CSORNAI TESCO áruházban:

2020. november 27. /péntek/ 14.30-tól 20 óráig

2020. november 28. /szombat/ 8.00-tól 19 óráig

2020. november 29. /vasárnap/ 8.00-tól 18 óráig

Kérjük Önöket, hogy amennyiben módjukban áll, vásároljanak a fenti időpontokban tartós élelmiszert adományozási céllal is, amit a pénztár után a gyűjtőponton adhatnak át részünkre. Az élelmiszer adomány intézményünk ellátási területén kerül kiosztásra.

(2019. novemberében a Karácsonyi Adománygyűjtési akció keretében a CSORNAI TESCO áruházban közel 1300kg tartós élelmiszert gyűjtöttünk össze adományozóink jóvoltából.)

Kérjük, vásárlásával, adományával támogassa munkánkat, hogy szebbé tehessük az ellátási területünkön élő rászorulók ünnepét!

 

Tartós élelmiszer adomány

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából „Ételmentési akció” keretében az idei évben 5. alkalommal élelmiszer-támogatásban részesült intézményünk 2020. szeptember 24-én, 3.850.251.-Ft értékben. A támogatás az alábbi termékekből állt: konzerv bab, zöldborsó konzerv, rizs, sertésmájkrém, különböző csokoládék, és XIXO szénsavas üdítőital, mely támogatás intézményünk működési területén 1176 fő részére 26 településen került kiosztásra. A Rábakecölben élők is részesültek a tartós élelmiszerből.

A Beledi Egyesített Szociális Központ működési területéhez 30 település tartozik, ezért a kiosztások alkalmával intézményünk munkatársai nem tudnak mindenhol jelen lenni. Beledből az érintett települések szállítják el az adományokat, melyek a településvezetők koordinálásával jutnak el az érintettekhez.

Aki úgy gondolja, hogy a későbbiekben jogosult lenne ilyen jellegű támogatásra és elfogadna ilyen támogatást, jelezze azt az alábbi telefonszámon: 20/4868-380 vagy a Család-, és Gyermekjóléti Szolgálat személyes ügyfélfogadásán.

Gálos Szabina

családsegítő


A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

 

(2020.08.28.)


„Együtt lenni jó!” nyári napközi Erzsébet tábor

A Beledi Egyesített Szociális Központ 2020. évben 11 nyári napközi tábort szervezett különböző helyszíneken - ebből 10 Erzsébet tábor. A Beledben 2020. augusztus 10. és 2020. augusztus 14. között megrendezésre került „Együtt lenni jó!” elnevezésű nyári napközi Erzsébet táborban rábakecöli gyermekek is részt vettek.

A gyermekek a tábor ideje alatt különböző irányított szabadidős programokon, kézműves- foglalkozásokon vettek részt:

Az első nap virológiai előadással kezdődött, majd az ismerkedés, a közösségépítés jegyében folytatódott játékos formában. A gyerekek tábori zászlót készítettek „Együtt lenni jó!” felirattal, majd Szabó Karolina szalmafonó által megismerkedhettek a szalmafonással, mint mesterséggel és azt ki is próbálhatták.

A következő nap folyamán üvegfestékkel bögrét festettek a gyerekek, később a Beledi Delta Testépítő Klub vezetője Eőry Jenő sportfoglalkozást tartott, majd mozi délutánt következett: A dzsungel könyve című filmet megtekintés után beszélgetés formájában dolgoztuk fel.

A harmadik napon a csoportunk a Fertő-Hanság Nemzeti Park Lászlómajor Látogatóközpontba látogatott el, ahol megtekintettük a majorságot, a régi magyar háziállat fajtákat és megismerhettük a régmúlt és a jelen gazdálkodását.  Megtekintettük a Nemzeti Park központi épületét a Rév-Kócsagvárat is Sarródon.

Csütörtökön a bőrdíszműves mesterséggel ismerkedhettek meg a gyerekek Dan Viktor vezetésével, amikor bőr karkötő készítésére került sor. A délután folyamán a Magyar Technikai és Tömegsport Szövetség Beledi Klubjának vezetője interaktív foglalkozás formájában a csoporttal megismertette a lövészetet, mint sportágat.

A tábor záró napján a gyerekek kézműves-foglakozáson hűtőmágnest készítettek decoupage technikával és teknősbékát dekorgumi és kagyló felhasználásával.

A hét folyamán nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatosságra a témával kapcsolatos ismeretek bővítésére, ezért a szelektív hulladékgyűjtéssel, hasznosítással kapcsolatosan kisfilmeket néztünk meg. A gyerekek a témával kapcsolatban totót töltöttek ki. A hét folyamán szelektíven gyűjtött hulladékot a városi szelektív gyűjtőben helyzetük el.

Természetesen minden nap lehetőséget biztosítottunk a szabad játékra, ehhez különböző sporteszközöket és társasjátékokat szereztünk be. A gyermekek körében a legnépszerűbb játékok: gördeszka, mókuskerék, gólyaláb, turnball, íj, activity.

A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba és új barátságok szövődtek.  Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes, hasznos kikapcsolódást a gyermekek számára.


Tartós élelmiszer adomány


A Beledi Egyesített Szociális Központ több éve szerződéses kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel.

„Ételmentési akció” keretében ismét élelmiszer-támogatásban részesült intézményünk 2020. július 23-án 3.147.455.-Ft értékben. A támogatás az alábbi termékekből állt: konzerv kukorica, Olympos Lime teaízesítő, Rama kocka 250 g-os sütőmargarin és Aldi húsvéti csokoládé, mely támogatás intézményünk működési területén 21 településen került kiosztásra.

A következő alkalommal 2020. augusztus 17-én jutottunk tartós élelmiszerhez szintén a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából 933.880.-Ft értékben. Az adomány intézményünk működési területén14 településen

Cikk látogatottság: 2380
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Támogassa a helyi szervezeteket

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Óvodai hírek

Vöröskereszt tagdíjak

Felkészülés tüzoltóversenyre

Önkormányzati pályázati hírek

Edényazonosító matrica

A szabadtéri tüzgyújtás szabályai

BESZK hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Forrás-Coop bolt átmeneti müködési rendje

Naptár 2022

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Bursa Hungarica támogatás

Támogatott civil szervezetek

Agrárhírek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Vöröskereszt tagdíjak

Adófizetési, bevallási kötelezettségek

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Csapdapark

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Tájékoztatás edényazonosító matricákról

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás
Játszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb