Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. március 29. 01:19 Ma Auguszta napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Véradó ünnepség
 
Szerző: Horváth Gyuláné (12.01. 00:13)
 

Véradó ünnepség

 

2019. október 11. pénteken véradó ünnepséget tartottunk Rábakecölön.

„Mindannyian mások vagyunk, bár egyben másban hasonlítunk” Nők-férfiak, fiatalabb-idősebb, alacsonyabb -magasabb testalkatú, de egy dolog, ami biztosan közös: szemlélet a véradásról. Ismeretlennek segíteni igaz emberséget jelez.

Napjainkban a robotok és mesterséges aromák világában alig van valami, ami pótolhatatlan, művi úton elő nem állítható. Az emberi vér azonban ilyen. Ihatunk pótkávét valódi helyett, küldhetünk e-mailt képeslap helyett, de vér csak igazi adható.

A véradók listáját központilag kaptuk meg. Országosan a 25; 50; 75; 100. x véradók részesülnek jutalomban. A kapott lista alapján döntöttünk úgy, hogy 15alkalomtól 5 alkalmanként emelkedve gyűjtjük ki a 3 település önkéntes véradóit, és ismerjük el önzetlenségüket.

Sajnos nem rendelkezünk olyan névsorral, amiben szerepelne, kik mikor, hányadik alkalomért vehettek már át oklevelet. Sajnos arról sincs dokumentumunk, kik azok, akik valamilyen betegség miatt lettek kizárva, addig hány alkalommal adták vérüket gyógyításhoz. Akadnak olyanok is, akik elérték azt a szép kort, amitől nem javasolják a véradást. Szerettük volna őket is meghívni, mert átérezzük a visszautasítás miatti lehangoltságukat. Főleg akkor, mikor jövünk lelkesen, és egy magas vérnyomás, vagy rossz hemoglobin érték miatt tervünk meghiúsul.

Köszönjük a családoknak a véradóvá nevelést, ahol természetes lett, hogy a nagykorúvá válást követő 1. alkalommal megjelenik a fiatal a kiszállásos véradáson.

Szomorú tény, mikor valaki kap a családban vért, és az egészséges családtagok nem lépnek a véradók táborába.

Településünkön él egy olyan fiatal, aki 20 évesen 6x-os véradó, kívánok neki olyan jó egészséget, hogy sikerüljön a 100.

Szeretettel várjuk az új véradókat:

„Mi az a pár csepp vér? Neked szinte semmi,

De másnak e néhány csepp az életet jelenti.”

Náhoczki János Ember vagy

A Polgármester Úrnak köszönjük, hogy helyet biztosít a kiszállásos véradásnak, és támogatja a vendéglátást.

Fontos, hogy a véradó a véradás napján jobban figyeljen a táplálkozásra, folyadék bevitelre, -lehetőleg ne alkohol- hogy a szervezetben történő változás, minél zökkenőmentesebb legyen. A szerény vendéglátás mindig jó hangulatú, biztosítja a véradók „szemmel” tartását, ha esetleg valakinek problémája adódna, közel legyen a segítség.

„Egy szál virágot, vérvöröset, hisz úgy adnak vért, mint más kezet, mint anya a gyermeknek életet.”

 

Horváth GyulánéCikk látogatottság: 181
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája