Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. május 22. 10:10 Ma Júlia, Rita napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Cikluszáró röviden
 
Szerző: Tuba Erik (10.15. 22:18)
 

Cikluszáró röviden


A vasárnap lezáruló ciklus során 94 pályázatot nyújtottunk be, melyből a mai napig elbíráltak 84-et. Ebből 70 pályázaton, összesen 249 millió Ft támogatást nyertünk el Rábakecölnek. A folyamatban lévőkkel, a biztosított önerővel, valamint a sajátforrású beruházásokkal (járda, út, eszköz, stb.) együtt meghaladja a 300 millió Ft-ot.

Viszonyításként: külső források nélkül évente mintegy 70-80 millió Ft-ból gazdálkodhatunk, melyből a teljes település működését biztosítani kell az orvosi ellátástól és központi ügyelettől, a közvilágításon át a fűnyírásig, a temető és intézmény fenntartásától a szociális feladatokon át a hulladékszállításig, stb.

Pályázatok terén civil szervezeteink is szépen teljesítettek, együttesen mintegy 80 millió Ft támogatást hoztak a településre.

A teljesség igénye nélkül megvalósult nagyobb fejlesztések: tornaterem belső valamint energetikai felújítás, óvodakonyha felújítás, járdafelújítások, útburkolat felújítás, nyílászáró cserék több épületen, kis- és nagygép beszerzések, eszközfejlesztések.

Szociális célra (oktatási, letelepedési, szülési, idősek, házi gondozás, szociális étkeztetés, stb.) összesen 17,1 millió Ft támogatást nyújtottunk.

Hagyományos, szociális és kulturális közfoglalkoztatásra valamint diákmunkára 26,4 millió Ft támogatást nyertünk.

2017-2018. években 2.359 ezer Ft vállalkozásfejlesztő támogatást utaltunk ki helyi illetőségű vállalkozásoknak. (A 2019. évi támogatásigénylések még folyamatban vannak.)

A települési adó („földadó”) bevezetésénél ígértük, hogy a bevételt külterületi utakra fordítjuk. Az első két év bevételét, 2 millió Ft-ot a külterületi utak felújítására megvásárolt erőgép önerejénél használtuk fel.

A 2019. évre még tervezett, részben 2020. év elejére áthúzódó feladataink: Petőfi és Árpád utcák útpadka javítása, SIKK nyílászáró csere 1. ütem, buszváró építése, temető nyugati kerítésének építése.

A tárgyévi teljesítésekről, feladataink költségmegoszlásáról minden évben ennél sokkal részletesebben tájékoztatást kap a lakosság a közmeghallgatásokon.

Sajnos a Képviselő-testületnek többször megvan kötve a keze, mint azt sokan gondolnák. Nem költhetünk mindig arra, amire szeretnénk, vagy éppen szükség volna. Ez lehet azért, mert nincs rá forrás, vagy van pénzünk, de az kötött felhasználású, vagyis rajtunk kívülálló szabályok írják elő, mire használható fel. A Képviselő-testület tagjai ezért nem csak munkájukkal, de pénzbeli támogatással is segítettek az alábbiak szerint:

Dan Imréné 1.197.419 Ft felajánlásából az orvosi rendelőbe új eszközök beszerzése, közösségi rendezvények és buszváró valósult meg, valamint civil szervezetek támogatására és szociális feladatokra is jutott.

Gacs István 1.197.419 Ft felajánlásából közösségi rendezvények, eszközbeszerzések és a temető felújítása valósult meg.

Kovácsné Somogyi Mónika 1.197.419 Ft felajánlásából óvodafejlesztés (eszközök és kerítés), Tündérkert fejlesztése, valamint közösségi rendezvény és szociális feladat támogatása történt.

Pandur Ferenc 1.335.000 Ft tiszteletdíja nettó összegét ajánlotta fel, mellyel a temető és buszváró fejlesztéseket támogatott.

Tuba Erik 1.855.155 Ft felajánlásából a játszótérre, valamint a temető és óvoda kerítése mellett az új kistraktor önerejére jutott.

Megköszönöm, nem csak a Képviselő-testület tagjainak és önkormányzati valamint intézményi dolgozóknak a munkáját, de a Rábakecölben országos átlaghoz mérten is kiemelkedően magas számban működő civil szervezetek aktivitását és partnerségét, valamint a lakosság részéről gyarapodó nem csak igényt, de részvételt és tenni akarást is a „mi kis falunk” fejlesztéséért, vagy olykor apró, de látványos csinosításáért. Ilyenkor mindig örülök, hogy már nem a szomszéd fűje és tehene a mérvadó.

Végezetül, bár tartalmazza a már előfinanszírozásban megkapott, kötött felhasználású támogatásokat is, eddig még soha nem számolhattunk be hasonlóról – különösen nagyberuházások évében – hogy takarékos gazdálkodásunk eredményeként 2019. szeptember 30. napján számláink egyenlege meghaladta az 55 millió forintot.


Tuba Erik

polgármesterCikk látogatottság: 1221
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Gyerekhorgászat és piknik

Hösök Napja

Majáliszáró

Tüzgyújtási tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Képviselö-testületi ülés

Fák visszanyesése

Lomtalanítás

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Rábakecöl HVB Határozatai

Agrárhírek

1 % a helyi civileknek

Falulottó

HVI közlemény

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

BESZK hírek

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb