Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 03. 12:59 Ma Buda, Richárd napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Bírságolnak is, ha kell, az útjaik védelmében
 
Szerző: kisalfold.hu (11.16. 16:34)
 

A közösségi összefogás révén újultak meg Rábakecöl útjai és járdái. Védelmükre szankciókról is határozott az önkormányzat.

„A lakosok közreműködésével hat éve tartó építési program keretében idén az Erkel utca járdáját újítottuk fel. Ez már a tizenegyedik a sorban. Belterületen mintegy 500 négyzetméter út portalanítása is megvalósult a József Attila utcában elkészült aszfalttal" – beszélt fejlesztéseikről Tuba Erik polgármester.

Száraz időben nehezen, esősben pedig szinte járhatatlan volt személygépkocsival Rábakecöl külterületi útjainak többsége. Ebben persze szerepet játszott az úttestre benyúló, gondozatlan bozótos is, mely még inkább nehezítette a közlekedést és az eső utáni száradást is.

Társadalmi összefogás keretében javítják évek óta a külterületi utakat. Idén négy mezőgazdasági út felújítását és alaperősítését végezték el. „Kétségtelen, hogy a legjelentősebb változást a M86-os gyorsforgalmi út elkészülte hozza. Azon túl, hogy »közelebb kerültünk« Győrhöz és Szombathelyhez, a beruházás során megújult további három úton kívül hat teljesen új külterületi szakasz is megépült" – emelte ki a polgármester.

Kitért a használatukkal kapcsolatos rossz tapasztalatokra is: – Az arra járók nem figyelnek eléggé az állagmegóvásra, így azok pár éven belül hasonló sorsa juthatnak, mint társaik a felújítás előtt. Ennek megelőzésére a korábbi kérések helyett a felszólítás és helyreállítási kötelezettség előírásának eszközéhez nyúlunk."

Ezenfelül rendelkeznek arról is, hogy az útpadkától számított tíz méteren belül tilos bármit is tárolni. Első lépésként figyelmeztetnek, majd ismételt szabálysértés esetén akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat a károkozó.
  


Forrás: kisalfold.hu


Kapcsolódó anyagok:

Külterületi utak

Járdák állagmegóvása

Járdák és utak menti növényzetápolás


Fás szárú növények védelme

Mezőgazdasági utak használata

Járdák menti ágazás

Közutak igénybevételének feltételei

Összefogással építik a járdákatCikk látogatottság: 876
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

<