Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. július 17. 19:26 Ma Endre, Elek napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
A játszótér és a tündérkert története
 
Szerző: "Rábakecöl Jöv?jéért" Alapítvány, Borostyán Vendégl? (08.24. 15:06)
 

2015. szeptember 5-én kezdődött minden, amikor II. alkalommal került megszervezésre a helyi ügyes kezű emberek kiállítása. Ezt egy kicsit tovább gondolva, jótékonysági napot szerveztünk „ÉPÍTSÜNK EGYÜTT JÁTSZÓTERET!” címmel. Nagy örömünkre és szerencsénkre sok ember szívügyének tekintette, hogy legyen játszótér a faluban. A napközbeni programok után, a kihelyezett adománydobozok tartalma és az esti tombola bevétele összesen 300.000 Ft-ot hozott. Ez a nagyon szép összeg bizonyította, hogy közös erővel és összefogással képesek vagyunk elindulni az úton.

/data/data/com.infraware.PolarisOfficeStdForTablet/files/.polaris_temp/image1.jpegSajnos ez a pénz még messze nem volt elég ahhoz, hogy a játszóteres tervek megvalósuljanak. Polgármesterünk, Tuba Erik felajánlotta, hogy tiszteletdíjából megduplázza a befolyt összeget. Így egy lépéssel megint közelebb kerültünk 600.000 Ft-al a célhoz.

Mivel nem tudtuk, hogy mennyi összegből lehetne felépíteni egy „alap” játszóteret, megkerestük a környékbeli cégeket. Sok utánjárást követően a választás egy bezi cégre esett. A cég vezetője egy személyes egyeztetés után azt mondta 850.000 Ft az az összeg, amiből egy EU-s szabályoknak megfelelő kezdő játszóteret meg lehetne valósítani, amit később, ha szeretnénk bővíteni is lehet, újabb elemekkel.

Ekkor fordultunk a falu vezetőségéhez, hogy a már meglévő 600.000 Ft-ot ki tudnák-e pótolni 250.000 Ft-tal. Bemutattuk a terveket és hosszas tanakodás után megkaptuk önkormányzatunktól az anyagi támogatást. Itt említenénk meg Hollósi Gézát, Soós Ákost, Tuba Gábort és Tuba Szilárdot, akik még komolyabb összeggel támogatták a játszóteret.

A „Rábakecöl Jövőjéért” Alapítvány (korábbanRábakecöl Iskoláért”Alapítvány), mely legfőképp a helyi gyermekek támogatására hivatott szerveződni, időközben beadott egy civil szervezeteknek meghirdetett pályázatot, ”TÜNDÉRKERT” kialakítására, ahol 100 ezer Ft pénzösszeget nyert. Feltett szándéka az Alapítványnak, hogy a Rábakecöli Önkormányzat tulajdonában lévő, általuk kijelölt területen, létrehozzon egy rekreációra alkalmas szabadidőparkot, mely a felnőttek, idelátogatók örömén kívül, elsősorban a helyi gyermekek örömét szolgálná. Tény, hogy a terveinkben szereplő létesítményt nem tudjuk egy ütemben megvalósítani, de az első kapavágás után, már egyenes út vezetne a célig! Reményeink szerint a helybeliek összefogásával, hathatós együttműködésével valósulna meg a beruházás, mely nem csak költséghatékonyság szempontjából lenne előnyös, hanem a közösségi szellem, a saját tulajdonnak való tekintés, állagmegóvás szempontjából is. A közösségi szellemet szeretnénk tovább erősíteni azzal, hogy a gyermekek saját maguk választhatnák ki és ültethetnék, gondozhatnák fájukat. A központban egy fenyő kerülne elültetésre, mely a későbbiekben a falu karácsonyának szimbóluma is lehetne. A gyerekekre vigyázók, vagy éppen a fáradt látogatók pihenésére szolgálnának a több helyen is elhelyezni kívánt padok.

Ennek első lépése volt a JÁTSZÓTÉR kialakítása.

2016.július 16-ára terveztünk egy Játszótéravató gyermeknapi délutánt, estére pedig jótékonysági bált. Sajnos az időjárás keresztbe húzta számításainkat, így a délutáni programot el kellet halasztanunk egy héttel későbbre. Örömünkre szolgált, hogy a rossz idő ellenére sokan eljöttek a bálba, mely jó hangulatban telt, rengeteg tombola felajánlás érkezett. Összesen 224ezer forint gyűlt össze. Ezzel a szép összeggel járultunk hozzá egy fontos cél eléréséhez, hisz a tombola teljes bevételét a kapuvári mentőautó fejlesztésre ajánlottuk fel.

Július 24-én végre a gyermekek is örülhettek, hiszen átadásra került a játszótér, amelyre már nagyon vágytak. Ekkor egy kellemes délutánt töltöttünk el, együtt örültünk az újonnan elkészült játékoknak. Volt légvár, quad, csillámtetoválás,arcfestés,lufi,vattacukor,popcorn,hot-dog,sütemény,üdítő,főtt kukorica. A nap végén tombolasorsolást tartottunk. Adomány doboz került kihelyezésre, melyben az összegyűlt bevételt további jótékony célra használjuk fel!

Zárásként azt gondoljuk, méltán lehetünk büszkék, mert közös erővel sikerült megvalósítanunk, talán mondhatjuk, hogy egy régóta várt álmot. A mai rohanó, pénzközpontú világban, nagyon nagy jó szándékról, és a közösség iránti érzékenységről tesz tanúbizonyságot, hogy elértük közös erővel célunk első pontját.

Hisszük, hogy reményt ébresztettünk, jövőt mutattunk és talán bizalmat nyújtottunk a falu lakóinak az összefogással.

Természetesen sem a játszótér, sem a szervezett program nem jöhetett volna létre, ha nincs a sok jó szándékú, segítőkész ember, akiknek ezúton is nagyon köszönjük az anyagi és bármi nemű támogatást, munkát, egyéb felajánlást!!! Nem lehetünk eléggé hálásak! Bízva a további sikeres együttműködésben, köszönetünket és tiszteletünket fejezzük ki MINDENKINEK, aki bármilyen módon segített a játszótér kialakításában!

 

KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!


Borostyán Vendéglő és a

„Rábakecöl Jövőjéért”Alapítvány


Képgaléria


Kapcsolódó cikkek:

http://vaol.hu/egyeb/elkeszult-a-falu-uj-jatszoparkja-1781182

http://vaol.hu/hirek/a-jatszoter-mar-kesz-a-tunderkert-folyamatban-kicsik-es-nagyok-unnepeltek-rabakecolben-1780164?block=plt_modal_gallery&galery=2750345
Cikk látogatottság: 1632
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb