Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. június 04. 18:32 Ma Bulcsú napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Fortuna és a falulottó hozhatja el a szép jöv?t
 
Szerző: kisalfold.hu (05.11. 00:29)
 

A fejlesztési pénzek szűkössége miatt falulottóval is próbálkozik a rábakecöli községháza.

Tuba Erik polgármester kijelentette, ha nagyot nyernek, azt turisztikára vagy a lakosság bármilyen közös elképzelésére fordíthatják. A közös települési lottóra már van példa a megyében.

Ha a templom egerével még nem is mérkőzhetnek, nehéz idők járnak manapság a kistelepülésekre. A községek más-más úton próbálnak fejlesztési pénzekhez jutni, Rábakecölben most Fortunára várnak: közös falulottót indítanak, a napjainkban feltorlódott, több mint négymilliárdos főnyeremény reményében.

– Még az elmúlt hét végén merült fel az ötlet, amikor a júniusi civil bálunkat szerveztük, mi lenne, ha a helyi összefogással megcéloznánk a lottónyereményt – mondta Tuba Erik rábakecöli polgármester. – Alig kezdtük el munkatársnőimmel a szervezést, a község több lakója jelezte részvételi szándékát – tette hozzá a polgármester.

Úgy tudjuk, van olyan család a községben, ahol már számon is kérték a családfőn, csatlakozott-e a közös szerencsevadászathoz.

A település vezetőjének a falu két civil motorja, Kovács Tünde és Gacs Eszter segít. A szervezők elmondták: 225 forinttal lehet beszállni. A több mint négymilliárdos nyeremény 70 százalékát szétosztanák a játékosok között, 30 százalékát pedig a falu fejlesztésére fordítanák.

Információink szerint Győrújfalun egymilliárd fölött indul a közös játék és már kétmilliós nyereményük is volt.

– Kettesig mi is megtartanánk a nyereményt a további fordulókra és a közös célokra, afelett viszont az említett módon osztanánk el – mondta Eszter és Tünde. Rábakecölben az ötlethez legalább száz résztvevőt várnak.

– Felfoghatatlan mértékű nyereményről van szó, ami már települési szinten is elképzelhetetlen lehetőségeket nyitna. Napjainkban fejlesztésre alig pár milliónk marad, ami igazán fenntartásra sem elég – mondta a polgármester.

Ha nyernek, turisztikai beruházásra, de akár út- és járdaépítésre is költhetnének, de Tuba Erik szerint természetesen majd a lakosok dönthetnének a tetemes összeg felhasználásáról.

– Meg kell ragadnunk minden esélyt, szükség lenne a konyha felújítására, közös buszra és száz más célra, melyhez – egyéb lehetőségek nélkül – most Fortuna segítségében bízunk – jelentette ki Tuba Erik.

A helyiek – úgy tűnik – egy emberként állnak ki… magukért. Novák Jenő lapunknak elmondta, néha-néha kitölt egy szelvényt, ám a magas nyeremény az ő fantáziáját is megmozgatta. – Fontos – nagyobb az esély is – a közös játék, játszva tehetünk valamit most magunkért – tette hozzá.


Forrás: kisalfold.hu


Kapcsolódó anyagok:

Falulottó 2

FalulottóCikk látogatottság: 274
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Mini bölcsöde kialakítása a Rábakecöli Vadgesztenye Óvodában


Álláshirdetés: jegyző

Család,- és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadása

Vágányzári menetrend

Tüzgyújtási tilalom

Agrárhírek

ÖTE hírei

Vöröskereszt tagdíj

Keczöl Napok 2020

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Agrárhírek

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Vérvétel a helyi rendelöben

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés