Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. június 05. 20:36 Ma Fatime napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
A Földanyával találkozni Jobbágyfalván
 
Szerző: nyárádmenti KIS ÚJSÁG (05.08. 17:22)
 

Nagyváradtól Jászvásárig az ország különböző vidékeiről jöttek román és magyar fiatalok a Nyárádmentére, de magyarországiak is csatlakoztak hozzájuk.
Különleges keleti zene, jelképek és díszítőelemek fogadtak április 18-án Tündér Ilona Völgyében, ahol a szeszélyes, hűvös időjárás ellenére fiatalok zenéltek és dolgoztak nyugodtan. Talán Zsolt szervezőtől értesültünk, hogy itt természetvédelmi tevékenység folyik, patakmedret takarítanak, fákat ültetnek és a jelenlevőket oktatni próbálják, hogy ne szennyezzék a környezetet, hanem óvják azt és egymást. Ezt az üzenetet szeretnék eljuttatni az ország minden sarkába, és azt is elérni, hogy mindenütt legyenek barátaik, akik hasonló akciókat szerveznek majd – mondta el a marosvásárhelyi fiatalember. Ahhoz képest, hogy ez az első alkalom, eredményesnek könyveli el, jó jelnek tartja, hiszen mintegy félszázan gyűltek össze. Ami pedig az éjjel-nappal szóló térzenét illeti, megtudtuk: ma már egy elektronikus zenei stílus, de a technológia megjelenéséig ez tulajdonképpen indiai imazene volt, amely révén, a természet hangjait utánozva az emberek kapcsolatba tudtak kerülni a Földanyával. A meditációs zenétől az éjszakai tánczenéig sokat tudnak nyújtani ebből a jelenlevőknek – ismertette Zsolt, elmondva: a jelenlevők többsége csak egy hétvégére jött Jobbágyfalvára, de a szervezők, segítők a Föld Napja alkalmával újabb fát ültetnek el.
A kapocs a természet és a közös gondolkodás
“Próbálunk egy kisebb kommunát kialakítani azokból az emberekből, akik szeretik a természetet, környzetet, aki szeretik megtartani az egyensúlyt az ünnep- és hétköznapok között” – mondta el érdeklődésünkre a Budapestről érkezett Kovács Anita és a nyárádszeredai Cojocaru Henrietta. Jobbágyfalva számukra olyan hely, ahol ennyien összejöhetnek több napra, hogy hasznosat végezzenek, dolgozzanak, és ünnepeljék az együttlétet, barátságot is, tüzet rakjanak és táncoljanak. Egyesek fát ületetnek, mások területet takarítanak le az aljnövényzettől, mások segítenek a háziasszony ötleteit kivitelezni, a konyhakertben dolgoznak, gyógynövényeket, kakukk- és citromfüvet, mentát és rebarbarát ültettek. Nincs a hátuk mögött semmilyen egyesület, csupán telefonon értesítik egymást, s akik éppen egy adott hétvégén ráérnek, azok egy adott helyen összegyűlnek, dolgoznak és szórakoznak. Az, hogy itt épp fákat is ültettek, számukra sokatmondó: a fát mindig hosszútávú “beketetésnek” tekintik, azt is jelenti, hogy majd visszajárnak ide, és azt is, hogy az itteniek befogadták őket és azt az érzést, amit ők képviselnek.
Egy barátság kezdete
Amikor a szervezők hozzá fordultak, olyan helyet kerestek, ahol barátaikkal lehetnek, fát ületethetnek, hasznos dolgokat művelhetnek – mondta el Szász Csaba Levente házigazda. Ezek a fiatalok szeretnek fát ültetni, hogy az megmaradjon az utókornak és ők is emlékezhessenek rá, de a házigazda is örül, hogy Romániából és Magyarországról ennyien eljöttek ide. Ez egyelőre egy kapcsolat, barátság kezdete, de itt most nem alapkövet helyzetek el, hanem fát ültettek, hogy ezt a kapcsolatot mindannyian gyümölcsöztetni tudják.


Kapcsolódó anyagok:

Makacsul ragaszkodni e tájhoz


A Földanyával találkozni Jobbágyfalván


Emlékeztek a doni áldozatokra


Csíkfalva község - Nehezebb év van a hátuk mögött


Kulturális maraton Csíkfalva községben


Harminc festményt ajándékba...


Bekecs Néptáncegyüttes


Szavalóverseny Csíkfalván


Nyugodtabb mindennapok Csíkfalván


Hírek Csíkfalváról


Csíkfalva és Rábakecöl ezer évre szerződtek


Víz alá került Csíkfalva


Kétes a kártalanítás


"Maroknyi székely őrt áll, mint a szikla"
Cikk látogatottság: 385
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Mini bölcsöde kialakítása a Rábakecöli Vadgesztenye Óvodában


TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Álláshirdetés: jegyző

Család,- és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadása

Vágányzári menetrend

Tüzgyújtási tilalom

Agrárhírek

ÖTE hírei

Vöröskereszt tagdíj

Keczöl Napok 2020

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Agrárhírek

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Vérvétel a helyi rendelöben

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus