Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. június 05. 17:16 Ma Fatime napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Mesterségek Napjai
 
Szerző: Horváth Petra (10.07. 18:49)
 

A Pajtaműhely Hagyományőrző Közművelődési Alapítvány idén kilencedik alkalommal szervezte meg kosárfonó és kézműves táborát 2014. augusztus 11.-15.-e között, a „Mesterségek napjai” programsorozat részeként.

A rendezvényt – a helyi Önkormányzat és a Kis-Rábamenti takarékszövetkezett mellett – idén a Nemzeti Együttműködési Alap is támogatta.

A hét minden napján délelőtt tíztől este hatig várták az érdeklődőket a kosárfonó mesterek: Judák Ambrus, Pokorádi Ágnes és Szombath Gábor. Az idén első alkalommal várt minden érdeklődőt Kokas Évi ékszertanodája.

A tábor első délutánján Tóth Imréné segítségével bőr „szütyőt”, valamint karkötőt készíthettek a kézműveskedni vágyók, valamint Füzi Rozi nénivel telefontartót illetve tablet tokot alkothattak a kicsik és nagyok egyaránt. Este Horváth Gyuláné Judit óvó néni várta a gyermekeket „A szorgalmas és a rest lány” című meséjével.

A programokkal és az állandó kiállítással párhuzamosan két kiállítás is megtekinthető. A pajtában Kovács Tibor rajzait, a vitrinekben pedig Kokas Évi ékszereit tekinthették meg az érdeklődők.

A keddi napon Gerencsér Zsolt és Tóth Ildikó kékfestő mesterek várták az alkotni vágyó gyermekeket. Segítségükkel ezúttal kendőket gyárthattak. Természetesen a kosárfonó mesterek és Kokas Évi ékszertanodája is megnyitott. Este Judit óvó néni meséivel, mondóká-ival és énekeivel körbebarangoltuk a Rábaközi térséget. 

A hét középső napján Ángyán Csilla, Budai Viktória és Gyarmathy Zsuzsa fazekas mesterek várták a korongozni vágyókat. Az állandó heti programok mellett délután az íjászkodással ismerkedhettek meg a gyerekek. Este Füzi Rozi néni mesélt a széttáncolt cipellőkről.

A negyedik napon Törőcsik Kata vezetésével a könyvkötés mesterséggel ismerkedhettek meg a résztvevők. Reggel tíztől ismét megnyitotta kapuit a kosárfonó műhely és Kokas Évi ékszertanodája. Este Rozi néni mesélte el „Szélike kisasszony” történetét.

A tábor zárónapjára igazán érdemes volt ellátogatni: Kosárfonás felnőtteknek, Kokas Évi ékszertanodája, Meseposta: Győri 1-es posta közreműködésével, kézműves játszóházak: tűzzománcozás Marosi Istvánné Kati nénivel, famunkák Szabó Tamással, viaszvasalás: Tóth Zsuzsi nénivel, és mindemellett még népi játékokból készült játszótér várta a Pajtaműhelybe érkezőket.

Délután négykor Füzi Rozi mesélt: „A magányosan sétáló macska” című történetet halhattuk. Ezután Aranykapu gyermekkoncert vette kezdetét Töreky Zsuzsi, Kiss Krisztián és Lőrinc Tamás közreműködésével. Este a Romungro gipsy band szolgáltatta a talpalávalót, fergeteges hangulatot varázsolva ezzel a pajtába. A zenekar tagjai: Horváth Péter, Suha Vilmos, Lakatos Ferenc, Visi Roland és Gasztonyi Sándor valamint Drapán László vendégművész. A zenekar közreműködésével táncház zárta az estét és egyben a tábort is.


Kapcsolódó anyagok:

   Kulturális Örökség Napjai


Veszélyhelyzet hírei

Mini bölcsöde kialakítása a Rábakecöli Vadgesztenye Óvodában


TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Álláshirdetés: jegyző

Család,- és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadása

Vágányzári menetrend

Tüzgyújtási tilalom

Agrárhírek

ÖTE hírei

Vöröskereszt tagdíj

Keczöl Napok 2020

Kaszálások és ágazások

Új könyvek a könyvtárban

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Felhívás

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Agrárhírek

Kommunális adó

TAO támogatás

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazás

Tájékoztató kéményseprésről
Játszótér

Vérvétel a helyi rendelöben

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatás

NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus