Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2019. szeptember 21. 21:35 Ma Máté, Mirella napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
A lakosság is csinosítja Rábakecölt
 
Szerző: Turbók Attila - Kisalföld Napilap (02.04. 22:17)
 

A rábakecöli önkormányzat ebben az évben újra pályázatokat írt ki a település lakossága számára, falufejlesztésre, -szépítésre és járdaépítésre. Az önkormányzat saját erőből több mint hétszázezer forintot különített el erre a célra. Nyolc év után újra van alpolgármestere a községnek.

A rábakecöli önkormányzat ebben az évben is pályázati pénzeket juttat a helyieknek a település fejlesztésére és szépítésére. A helyi költségvetés több mint 700 ezer forintot biztosít öt kiemelt célra, ezek között a faluszépítés, a falufejlesztés, a járdaépítés, a településről készült film és fotópályázat szerepel. – Úgy vélem, a pályázatok kiírása lehetőséget biztosít a helyieknek arra, hogy saját elképzeléseiket valósítsák meg a rábakecöli fejlesztésekben, így a maguk elképzelései szerint alakítva a községet – mondta Tuba Erik polgármester.

A pályázatok közt a járdaépítésre félmillió forintot biztosít a községháza, hogy lakossági összefogással készüljön a község gyalogjárda-hálózata, melyhez a helyiek a munkaerőt, a községháza az alapanyagot biztosítja. A pályázatot április 22-ig lehet benyújtani.

Tuba Erik: Több mint hétszázezer forintot szánunk a közösségi falufejlesztésre.
Tuba Erik: Több mint hétszázezer forintot szánunk a közösségi falufejlesztésre.

A rábakecöli önkormányzat 200 ezer forintot költ falufejlesztésre, ezzel a helyiek aktívan bekapcsolódhatnak a közterületek szépítésébe. A beérkezett pályázatok közül a nyertes pályázó mint ötletgazda valósíthatja meg tervét. Nagy hagyományai vannak Rábakecölben a helyiek faluszépítő tevékenységének. Ennek egyik leglátványosabb példája a központban kiállított régi tűzoltószekér.

A település szépítésére ez év április 30-ig lehet beadni pályázatokat. A képviselő-testület a faluszépítő tevékenységet 15 ezer forinttal támogatja, az érdeklődők április végéig adhatják le terveiket.

A település csinosításának szép példája a kiállított tűzoltókocsi.
A település csinosításának szép példája a kiállított tűzoltókocsi.

Ugyancsak 15–15 ezer forintra lehet pályázni a Rábakecölt bemutató filmmel vagy fotóval is. A pályázatokat ez év november közepéig adhatják be a helyi amatőr film- vagy fotóművészek és még az idén el is bírálják ezeket. Ahogy a polgármester megjegyezte, a beadott pályázatokat a község honlapján meg lehet tekinteni, ugyanonnan a fenti pályázati anyagok is letölthetők.

Tuba Erik örömmel jegyezte meg, hogy – nyolc év szünet után – végre sikerült ebben a ciklusban alpolgármestert választania a képviselő-testületnek. A polgármesterrel együtt ötfős képviselő-testület egyhangúlag Pandur Ferencet választotta alpolgármesterré. Tuba Erik hozzátette, alpolgármesterét már az előző testület is jelölte, ám az akkori képviselők az előző ciklus négy éve alatt egy jelöltnek sem tudtak többséget biztosítani, míg az októberben felállt testület az alakuló ülésen megválasztotta az alpolgármestert.

Forrás: kisalfold.huCikk látogatottság: 3835
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Önkormányzati pályázati hírek

Tüzgyújtás szabályaiKonyhafelújítás

Kosárlabda bajnokság

Játszótér

Vérvétel a helyi rendelöben

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Indul a ping-pong

Felhívás

Család- és gyermekjóléti szolgáltatások

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatásNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

3/2017 (IV.13.) rendelet

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Hirdetmény

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Hulladékgazdálkodási díj beszedésének változása

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb