Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2019. október 20. 15:36 Ma Vendel napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Egyosztálynyival kevesebb diák
 
Szerző: Turbók Attila (08.06. 16:58)
 

Kapuváron egyosztálynyival kevesebb az elsős, Rábakecölben pedig szeptembertől már nem nyit ki a helyi iskola. Most végzik az intézményi felújításokat.

A Rábaköz iskoláiban a napokban is tartanak a felújítások. Tizenkétmillió forintos pályázatból újítják fel a Kapuvári kistérség több vidéki intézményét. A veszkényi, vitnyédi és osli önkormányzat egy-egy millió forinttal járul hozzá a pályázati forrásokhoz. Utóbbi településen például a tetőszerkezetet cserélik és a vizesblokkokban is kisebb átalakításokat végeznek. Osliban 22, Veszkényben 35, Vitnyéden 26 alsós kezdi a tanévet a helyi tagiskolákban. A Kapuvári Térségi Általános Iskola (KTI) tagintézményei közül Himodon 17, Babóton 16, Szárföldön 23, a főintézményben, Kapuváron pedig 264 alsós diák (elsőtől negyedik osztályig) kezdi az új tanévet. A KTI-ben 366 felsőssel, összesen 769 diákkal számolnak a jövő hónaptól. Harmath Lajos intézményvezető megjegyezte, a szeptemberi kezdő létszám éppen egyosztálynyi gyermekkel kevesebb a tavalyinál. – Ez indokolta a kismértékű leépítést is a pedagógusok között – mondta az igazgató.

Nyári felújítások – Jelenleg vizesblokkokat alakítanak ki a kapuvári Pátzayban.
Nyári felújítások – Jelenleg vizesblokkokat alakítanak ki a kapuvári Pátzayban.


A tanévkezdetet a Széchenyitagiskola felújítása is megelőzi, ahol orvosi szobát alakítanak ki, a konyhába vásárolnak berendezéseket és az aulát festik. A költségek meghaladják az 1,2 millió forintot. Hasonló nagyságrendből, 1,6 millióból újítják fel a KTI másik tagiskoláját, a Pátzayt is, ahol a nagyobb munkák a tornateremben és kiszolgálóhelyiségekben folynak. Itt szinte teljesen új vizesblokkokat alakítanak ki, valamint lábazatot is javítanak.

A mihályi mikrotérségi iskolában a teljes vízvezetékrendszer rekonstrukcióját végzik. Ezenkívül a szociális helyiségek nyílászáróit cserélik. Új bejáratot kapott a főépület, ahol az alsó folyosó falait burkolják, az emeletet pedig lefestik. A munka várhatóan augusztus végéig tart és 15 millió forintba kerül, melyből 11 milliót pályázaton nyert a községháza, a többit saját erőből állják. A szeptemberi tanévet 18 elsős kezdi meg Mihályiban.

A beledi Mikrotérségi Általános Művelődési Központ általános iskolája két osztályába 38 elsőst írattak be az új tanévre. Tizenhétmilliós felújítás zajlik éppen az intézményben, melyből 14-et pályázaton nyertek, a maradékot önerőből fedezik. A rendes karbantartás mellett nyílászárókat cserélnek a beledi iskolában.

Nem tudott új elsősökről beszámolni Tuba Erik rábakecöli polgármester. – Négy évfolyamon kilenc gyermekkel kezdtünk volna, ami alatta marad a minimális létszámnak – mondta a település fiatal vezetője. Sajnálattal közölte portálunkkal, hogy ezért meg is szűnik a tanítás a Rábaköz legdélebbi településén, az épületet pályázati forrásból más módon hasznosítják. – Ám ha minden szülő helyben taníttatná csemetéjét, nem lett volna még három évig ilyen problémánk – jegyezte meg keserűen Tuba Erik.

 

Forrás: kisalfold.huCikk látogatottság: 2946
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Jobb agyféltekes rajztanfolyam

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Mindennapi biológia elöadássorozat

Önkormányzati pályázati hírek

Óvodai hírek

Beledi Egyesített Szociális Központ hírei

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Meghívó Idösek napjára

Szociális tüzifa támogatás

Bursa Hungarica pályázatTüzgyújtás szabályai
Kosárlabda bajnokság

Játszótér

Vérvétel a helyi rendelöben

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

Halloween party

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Indul a ping-pong

Felhívás

Család- és gyermekjóléti szolgáltatások

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

TAO támogatás a Rábakecöli SE-nek

Humanitárius település lett Rábakecöl

Vállalkozásfejlesztö és Munkahelyteremtö támogatásNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

3/2017 (IV.13.) rendelet

Online könyvtári katalógus

Bünmegelözési hírlevél

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Hirdetmény

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Ügysegéd ügyfélfogadási rendje

Használtkönyv börze

Változik a szelektív hulladékgyüjtés

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Hulladékgazdálkodási díj beszedésének változása

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb