Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)


Eseménynaptár

Ingatlanpiac

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Pályázati közlemények

Külterületi utak fenntartásához gépek beszerzése


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2020. április 05. 06:15 Ma Vince napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Er?södik Rábakecöl megtartóereje
 
Szerző: Turbók Attila (06.22. 16:13)
 

Csökkenő költségvetési hiány mellett, pályázati forrásokból megvalósítandó turisztikai beruházásokat tervez a rábakecöli községháza.

 

A letelepedés megkönnyítése, csökkenő költségvetési hiány és turisztikai beruházások jellemzik az egykor a Rábaköz Nyírségének is nevezett Rábakecölt. A polgármester szerint a népességcsökkenést sikerült lassítani, beruházásaikra egyre több pályázati forrást nyernek és a kistelepülés lakossága – felismerve saját érdekeit – aktívan részt vesz Rábakecöl belterületének csinosításában.

– Az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindent elkövet azért, hogy a tíz év alatt több mint százzal csökkent népesség fogyását – ha megállítani nem is sikerül – legalább mérsékeljük. Ez intézkedéseink fényében sikerült is – mondta
Tuba Erik rábakecöli polgármester.

Rábakecöl – Az egykori tűzoltófecskendő felújítását társadalmi munkában a helyiek végezték.

Rábakecöl – Az egykori tűzoltófecskendő felújítását társadalmi munkában a helyiek végezték.


A népességcsökkenést ötévnyi kommunálisadó-mentességgel, a négyszázezer forintos (plusz húszezres gyermekenkénti) letelepedési támogatással és egyéb kedvezményekkel próbálják lassítani. Ehhez több mint százezres szülési támogatás is jár. – Jelenlegi akciónk keretében – elsősorban – szeptemberben második, harmadik osztályos gyermek(ek)kel rendelkező, letelepedni szándékozó család számára kínálunk önkormányzati lakást – tette hozzá a polgármester. A faluban 2009-ben mindössze eggyel csökkent az állandó lakosok száma. Ez köszönhető a születések növekedésének (6 gyermek, míg 2008-ban 2, 2007-ben 1), valamint az önkormányzat 3 éve indított letelepedési intézkedéseinek.

A lakosságcsökkenés fékezése mellett a helyiek megtartására is nagy hangsúlyt fektetnek. Folyamatban levő fejlesztéseik közül ki kell emelni a tízmilliós közösségi busz beszerzését. Másik fejlesztésük a helyi intézmények közel 75 milliós átalakítása. Utóbbi beruházás az unió támogatásával ősszel kezdődhet.

A település csinosítását saját forrásokból és a helyiek segítségével végzik. Az önkéntes tűzoltók munkáját dicséri a régi lovas tűzoltókocsi kiállítóhelye, melynek kialakításához önkormányzati alkalmazottak és a nyugdíjasok is hozzájárulnak. Felújítják a Szentháromság-szobrot és a szelektív gyűjtőszigeteket is, valamint új gépjárműfecskendő beszerzését tervezik.

Felújítják a Szentháromság-szobrot és a szelektív gyűjtőszigeteket is, valamint új gépjárműfecskendő beszerzését tervezik.

– A kecöliek által csak ˝Piller˝-nek nevezett közel hektárnyi belterület a falu fekete foltja volt. Évtizedek óta elhanyagolt, gondozatlan növényzetével, illegális hulladéklerakók kedvelt helye volt, melynek felszámolása és tereprendezési munkái – pályázati támogatással – júniusban fejeződnek be – mondta a polgármester. Szintén társadalmi munkára alapozva indult meg a Millenniumi park rendezése és a játszóterek eszközbeszerzése is.

A település szépítése mellett az ideérkezők helyben tartására pályázati forrásokat keresnek, ennek jó példája az úgynevezett Rába-parti pihenőház, melynek kialakítására a kistérség pályázott és jövőre kezdik a kivitelezést.

– Fontos a helyi költségvetés hiányának alakulása is. Ez idén 12 millió, tavaly 13,5, 2008-ban pedig még több mint 21 millió forint volt – mondta
Tuba Erik. A csökkenő bevételek ellenére már a tervezési időszakban is évről évre stabilabb költségvetést sikerül kialakítaniuk, hitelfelvételre nem volt szükség.

 

Forrás: kisalfold.huCikk látogatottság: 3834
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

Veszélyhelyzet hírei

Felkészülés tüzoltóversenyre

Új könyvek a könyvtárban

Áramszünet értesítö 2020.03.17

Tüzgyújtás szabályai

Adófizetési határidök

BESZK hírek

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

1% civil szervezeteinknek

Óvodai hírek

Önkormányzati pályázati hírek

Karácsonyi szolgálatban

Ingyenes nyelvi tanfolyam

Tündérkert karácsonyfája