Felhasználó:
Jelszó:


Dokumentumtár

Ügyfélfogadás

Elérhetőségek

Rendeletek

Helyi adó rendeletek

Képviselő-testület ülései

Soós Imre Kulturális Központ

Rábakecöli könyvtári katalógus

2018. évi szolgáltatási díjak

Készülékárlista flottatagoknak (dolgozói és flotta számlás előfizetés)

Eseménynaptár

Álláslehetőségek

Pályázatok

Hírlevél

Veszélyhelyzet Archívum


Pályázati közlemények


IDŐJÁRÁS

A Kapuvár-Beledi Kistérség települései:

Babót   Beled   Cirák   Dénesfa   Edve   Gyóró   Himód   Hövej   Kapuvár   Kisfalud   Mihályi   Osli   Szárföld   Vadosfa   Vásárosfalu   Veszkény   Vitnyéd  

Rábakecöl
ÖNKORMÁNYZATA
2024. július 18. 12:16 Ma Frigyes napja van.
Kezdőlapnak | Linkküldés | Kedvencek közé | Oldaltérkép

Hírek

A helyi eseményekről készített tudósítások leadhatóak a polgarmester@rabakecol.hu címen.

A kis település nem feltétlenül jelent alacsony színvonalú iskolai képzést   A nyugdíjasok színes hétköznapjai   Ismerjék meg az óvodások a népi játékokat   A Bábi néni kincsesháza az alkotás és a közösségépítés példája   "Nem szabad feladni, ha félek is, előremegyek"   "Ha nagyanyáink játékai beszélni tudnának..."   Összefogott a település   Fél évszázad a rábakecöli csapatért   Közösségi térré alakítják az egykori iskolát Rábakecölön   A lakosság is csinosítja Rábakecölt   Megújult a Rába-híd Rábakecölnél   1Turisztikai fejlesztések   Megyei elismerések államalapítónk ünnepén   100 éve született Soós Imre   Egyosztálynyival kevesebb diák   Erősödik Rábakecöl megtartóereje   Sikert aratott az egészségnap   Véget ért a 2009/2010-es megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság   48 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra   Kistérségi tűzoltóverseny Vitnyéden 23 csapattal   Közösségi busszal gyarapodunk   Csődbe vitték az iskolákat   Made in Hungária Kecölben   Naptárba festi a megye templomait   Kovács Gergő döntött - kritika   Bajnok lett és feljebb lépett a Rábakecöl   Három éve - Kinőtték Bábi néni kincsesházát   Díjazzák is a helyiek összefogását   Kézművestábor a kincsesházban   Made in Hungária a falunapon   Európai színvonalú mellékutak Győr-Moson-Sopronban   Falunap 2009   Központi Háziorvosi Ügyelet   Alapítványként támogatnák a diákokat   `Szülők´ az iskola ellen?   Négy Győr–Sopron megyei útszakasz felújítása kezdődik meg uniós forrásból   Négyszázezer forint a letelepülőknek   A falu kezében van az alsó tagozat jövője   Falukarácsony   Több fogyott munkásruhából   A falvak mind világhálóra vágynak   Kétmillió forint a civil szerveződésekre   Húszmilliós hiányból tízmilliós többlet   Mesterségek Napjai Rábakecöl kincsesházában   Családmesék: Varga és Varga együtt irányít    Észak és Dél tűzoltóverseny   Az iskolával nyertek, a beköltözőkkel nem   Rábakecöl duplájára emelte a letelepedési segélyt   Ötven- helyett tizenötmillióból   Az életet meg kell becsülni...   Hiányból többlet lett   Ünnepváró mívestalálkozó   Huszonöt órás vetélkedő   Megtakarítás a költségvetésben   A japán vendég is fonta a kosarat   Maradnak a kisiskolák két településen   Adventi míves találkozó Rábakecölön   Rotary adomány a kincsesháznak
Hírek Archívum Keresés
Sikert aratott az egészségnap
 
Szerző: Tuba Erik (06.21. 14:58)
 

A 2010. június 5. napján megrendezett egészségnapon a lakosság negyede vett aktívan részt. Nyolc előadás, kilenc szűrés, tesztek, wellness szolgáltatások, tanácsadások, termékbemutatók valamint egészséges ételek és italok várták az érdeklődőket.

 

Rábakecöl Község Önkormányzata az általa fenntartott Körzeti Háziorvosi Szolgálat területén érintett települések (Edve, Vásárosfalu, Rábakecöl) lakossága számára az ÁNTSZ közreműködésével 2010. június 5. napján – ez idáig első alkalommal – egészségnapot szervezett a helyi Általános Iskolában. Az érdeklődés felülmúlt minden várakozást: a lakosság negyede, csaknem 300 fő jelent meg és vett aktívan részt a rendezvényen.

  

Bőségasztal: finom és egészséges

 

A látogatók ingyenes PSA és anyajegyszűrésen valamint allergia- és hallásvizsgálaton vehettek részt, továbbá megmérethették vércukor- és koleszterinszintjüket, vérnyomásukat, szénmonoxid és testzsír százalékukat. A széleskörű, díjmentes vizsgálatokon mért eredményeket egy érkezéskor kapott egészségútlevélben gyűjthette mindenki, mellyel a program zárásaként megtartott sorsoláson a szerencsések ajándékcsomagokat nyertek. A mérések között az érdeklődők gyógytornával, gerincproblémákkal és csontritkulással kapcsolatos tanácsokat is kérhettek, valamint lábápolásban és masszázsban részesülhettek, míg mások önértékelő teszteket töltöttek ki. A termékbemutatók mellett egészséges ételek és italok fogyasztására is lehetőség nyílt, így többek közt került az asztalra bio gyümölcs, gyümölcslé, zöldségek, tej, mangalica kolbász, teljes kiőrlésű pékáru valamint házi receptek is.

  

A nagy érdeklődés ellenére mindenki türelmesen várt a sorban

 

Az egészségi állapot felmérése és a gyakorlati tanácsok mellett az elmélet sem maradhatott el, összesen nyolc előadáson vehetett részt a hallgatóság. A sort Dr. Unger Erika tüdőgyógyász szakorvos kezdte, aki az allergiás betegségekről beszélt. Dr. Horváth Beáta bőrgyógyász szakorvos a napfény káros hatásaira hívta fel a figyelmet, míg Pandurné Horváth Gyöngyi pedikűr-manikűrös a lábápolás fontossága a mindennapokban címmel tartott előadást. Vályi Balázs az Organic Mission Partner képviselőjeként forradalmi technológiákról mesélt azoknak, akik a gyógyszereket kevésbé részesítik előnyben.  A Bach-virágterápiát Medve Zoltán természetgyógyász ismertette meg a látogatókkal, aki vállalkozó kedvűek rajz – tesztjeit is kiértékelte. Tuba Gyula rábakecöli orvostanhallgató a szűrővizsgálatok szerepét hangsúlyozta a daganatos betegségek megelőzésében, míg Takács Kata egészségtantanár a táplálkozás, a méregtelenítés és a mozgás szerepét emelte ki előadásában az egészségmegőrzés érdekében. Szakemberek mutatták be, hogyan kell szakszerű ellátásban részesíteni a bajbajutottakat, végrehajtani egy újraélesztést.

  

Pótszékre is szükség volt az előadáson

 

A gyermekeket a rendezvény egész ideje alatt várta a játszóház, de a mentőautó sem aratott kisebb sikert körükben.

  

A kisebbek hasznos időtöltését a játszóház biztosította

 

A méréseken és előadásokon közreműködő szakorvosok elégedettek voltak a lakossági aktivitással, sőt, azt kiemelkedőnek tartották.

  

Falunapi rendezvény érdeklődésével vetekedő részvétel

 

Az esemény szükségességét és fontosságát igazolta a rendezvény nagymértékű támogatottsága is. Az egészségnap létrejöttét közel harminc támogató segítette. Egyaránt köszönjük nekik az anyagi és a termékben nyújtott támogatást. Az ÁNTSZ részéről Dr. Vályiné Valaczkai Erzsébet Rábakecöl Önkormányzata részéről pedig Soósné Vass Szilvia és Takács Kata lelkes szervezése nélkül nem valósulhatott volna meg a sikeres rendezvény.

  

Tuba Gyula: Szűrővizsgálatok szerepe a daganatos betegségek megelőzésében

 

A rendezvény támogatói:

 

Kis-Rába menti Takarékszövetkezet, Tuba Csaba, Horváth Imre, Rábamenti Mgtsz, Soós 99 Kft, Dr. Tóth Ilona, Csizmazia Antal, Csizmazia Péter, Felhalmi Antal, Homlok István, Horváth Győző, Pandur Ferenc, Ács Zoltán, Csuka Ferenc, Hajtó Tibor, Horváth Tibor, Kovács Tímea, Molnár István, Molnár Sándor, Novák Jenő, Beled Coop Zrt, Büki cipó, Nagy Pékség Mihályi, Lama-Med Kft, Kovács Zoltán, Giczi Józsefné, Odoricsné Buthi Krisztina, Egyesített Szociális Központ, Rekultív Kft., ÁNTSZ, Rábakecöl Község Önkormányzata

  

Dr. Unger Erika: Allergiás betegségek

 

 

Dr. Horváth Beáta bőrgyógyász szakorvos: A napfény káros hatásai

 

 

Pandurné Horváth Gyöngyi: Lábápolás fontossága a mindennapokban

 

 

Medve Zoltán természetgyógyász: Bach-virágterápia, és rajz-teszt

 

 

 

 

 

 Cikk látogatottság: 12074
Nyomtatható verzió

 Ajánló

 
Eseménynaptár   Hírlevél   Álláslehetőségek   Támogatások   Ingatlanpiac   Pályázatok   Képtár/Filmtár  

 

TOP-5.3.1-16-GM1-2017-00008

TOP-1.4.1-19-GM1-2019-00029

EFOP-1.5.2-16-2017-00023

Defibrillátor használati képzés

Kültéri defibrillátor átadása a Majáliszárón

Használt dolgok vására

BESZK hírek

Képviselö-testületi ülés

Felhívás falunapi fözésre

Nyári diákmunka

Tüzgyújtás tilalom

IPA bevallási és fizetési határidö

Fák visszanyesése

Új pénzügyi- és adóügyi ügyfélfogadási rend

Agrárhírek

Falulottó

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás változása

Tüzoltóverseny

Csapdapark

Önkormányzati pályázati hírek

Felhívás

Fúrt kutak

Naptár 2024

Útjaink védelmében

Közlemény - Rábakecöli SE

Közlemény - Vöröskereszt

Közlemény - Rábakecöl Jövöjéért

Tündérkerti ablaknyitogató csodái

Gondosóra

Egészségnap

Élménybeszámoló

HVI határozat

Kupakgyüjtö

Vöröskereszt tagdíjak

16. Nemzeti Vágta

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Postai küldemények átvétele

Irány a határ! Kalandra fel!

Hajdú B. István és a rábakecöli meccs dilemmája

Új könyvek, online katalógus

100. születésnap

Kupakgyüjtö szív

Rábakecöli szarvasgombából készült a luxustorta

Indulóhely változás a györi autóbusz-állomáson

Csapdapark

TAO támogatás

Óvodai hírek

Használt elem- és fényforrásgyüjtök

Háziorvosi ügyeleti ellátás változása

Tájékoztató a helyi IPA devizában történö megfizetéséröl

Adventi ablaknyitogató játék - megfejtés

Európa Bajnokságon

Étkezési díjak és étkeztetési támogatás

Energia felhasználást csökkentö intézkedések

Vöröskereszt tagdíjak

Életmesék a rábakecöli Miklósmajorból

Használt sütöolaj gyüjtése

Pályázati felhívás busz értékesítésére

Képi emlékek gyüjtése

Veszélyhelyzet hírei

Óvodai hírek

Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Támogatott civil szervezetek

Egészségnap

Idösek Napja

Nyárbúcsúztató kemencézés

Autómentes nap nyereményjáték sorsolás

Családi délután

Tündérkerti szalonnasütö, bográcsozó

Temetöhasználat

Elindultak a közösségi események

Tájékoztató tüzvédelmi szabályokról

Illegális hulladéklerakás

Igényelhetö ellátási formák

Hibabejelentö telefonszámok

Tájékoztatás az adóügyeket érintö változásokról

Vérvétel

Sintér

Aranyat terem a föld

Minibölcsöde alapköletétel

Horgász Egyesület müködése

Humanitárius település

Ingyenes Wifi

Pályázat átereszek felújítására

Elektronikus recept meghatalmazással

Képi emlékek gyüjtése

Fúrt kutak engedélyezése

Szabadtéri tüzgyújtás

ÖTE hírei

Kaszálások és ágazások

XIII. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Karácsonyi szolgálatban

Tündérkert karácsonyfája

Öszbúcsúztató programok

Zöldterület karbantartásához szükséges eszközök beszerzése

Óvoda konyha felújítása

Kommunális adó

Kézilabda mérközésen jártunk

Véradó ünnepség

Esztergomban táboroztunk

Cikluszáró röviden

Egészségnap 2019

Tündérkert játszótér

Példával jár elöl a településszépítésben

Járdák menti ágazásJátszótér

Nyári napközis tábor

Lakossági tájékoztató

50 éves osztálytalálkozó

Családi délután

Horgászkártya

Tökfesztiválon jártunk

Jubileumi ünnepség

Egészségnap

Ügyfélfogadási rend változása

Tudnivalók kéményseprésröl

Humanitárius település lett Rábakecöl

"Rábaközi kalandok" nyári napközis táborNÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA
NÁNÁSI ATTILA

Újjáépül a jobbágyfalvi Tündér Ilona völgy

Online könyvtári katalógus

X. Lipi István Asztalitenisz Emléktorna

Szavalóverseny

Adventi rendezvények

Fiókgyógyszertár nyitva tartása

Tájékoztatás KCR-ről

Elhallgatott történelem

Elektronikai hulladék- és papírgyüjtés

Bírságolnak is, ha kell...

Hősi emlékmű felújítása

Nyárbúcsúztató

Segítenek emlékezni a jövö nemzedéknek

A játszótér és a tündérkert története

Civil Bál

Középkori kalandozások Pápocon

Szakmai Nap Rábakecölben

Kecölben nem kémkedik a KGB

Videotár: Májusfaállítás

Szabadtéri tüzek megelőzése

VI. Kvíz Party

Járdák állagmegóvása

Közlemény

Mozgalmas ösz a Napsugárnál

Felhívás ebtartóknak

Az elmúlt hónap eseményeiből

VIII. Rába partiak partija

Cry Free tábor Rábakecölön

Tizedszer Rábakecölben

Mátyás szerelme is Rábakecölben élt

Szelektív hulladékgyűjtők...

Körzeti megbízott fogadóórája

Hatalmas harcsák...

Polgári védelmi gyakorlatot tartottak

Munka és szórakozás Jobbágyfalván

Mezőgazdasági tevékenységek...

Közlemény

Hulladéklerakás és tűzgyújtás


 Legfrissebb