Igényelhetö ellátási formák
Szerző: Odoricsné Buthi Krisztina (03.11. 21:17)

Tisztelt rábakecöli lakosság!

 

2021. február 01-től a Nyitott Kapu-vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ a következő ellátási formákat biztosítja az Önök településén:

 

Étkeztetés

Az eddig megszokott módon, a helyi Óvoda konyháról biztosítjuk továbbra is az ebédet, mindazok részére, akik szociális rászorultságát, egészségromlását igazolja.

Az étkeztetés intézményi térítési díja naponta: 650 Ft/adag

 

Házi segítségnyújtás

Az igénybe vevő saját otthonában végzett segítő tevékenység, mely szociális segítésből (háztartással kapcsolatos tevékenységek) illetve személyes gondozásból (ápolással, gondozással, egészségmegőrzéssel kapcsolatos szakfeladatok) áll.

A gondozónő – Horváth Árpádné – napi rendszerességgel végzi feladatait, az igényeknek megfelelően. A gondozónő az étkezéskiszállításában is segítséget nyújt.

A házi segítségnyújtás óra díja: 550 Ft/óra

 

Jelzőrendszeres segítségnyújtás:

A veszélyhelyzetben, krízishelyzetben azonnali segítséget jelenthet a gombnyomásra érkező támogatás. Jelzőkészülékünk mobil sávon működik, tehát vezetékes telefon nem szükséges hozzá. A készülék mérete miatt könnyen viselhető, használata egyszerű. GPS koordináták alapján működik, nem helyhez kötött, tehát bárhová magával vihet, így krízis esetén a jelzés leadása megtörténhet. Hangkommunikáción keresztül a diszpécser azonnal felveszi Önnel a kapcsolatot, és küldi az Ön állapotának megfelelő segítséget.

A jelzőkészülék napi díja: 80 Ft/nap.

 

Fogyatékosok Nappali Ellátása

A településen élő fogyatékos személyek számára lehetőség van a Fogyatékos Nappali Ellátás igénybevételére. A nappali ellátást 18 életévet betöltött, fogyatékkal együtt élő személy veheti igénybe. A Kapuváron nyújtott szolgáltatás igénybevételéhez a Máltai Szeretetszolgálat Támogató Szolgálata nyújt segítséget. A nappali ellátás során az igénybe vevők napi foglalkozásokon, szórakoztató programokon, fejlesztésen vehetnek részt, illetve olyan közösségben tölthetik a napot, mely fejlődésüket nagyban elősegíti.

Az ellátás tartózkodási díja: 0 Ft

Az igénybe vett étkeztetés díja: 720 Ft/nap

 

A szolgáltatásokkal kapcsolatban érdeklődni, részletesebb tájékoztatást kérni, az alábbi telefonszámon lehet: 06 96 595-088

 

Szolgáltatásainkat az Önök biztonsága, állapotjavítása, egészségmegőrzése érdekében nyújtjuk. Abban a helyzetben, ami jelenleg körülvesz bennünket, talán még nagyobb szükség van segítségre, arra, hogy a településen élő idős és rászoruló lakosság ellátása zavartalan módon, igényeiknek megfelelő-en megtörténjen. Azért dolgozunk, hogy mindenki megkapja azt a segítséget, amelyre szüksége van, amitől élete minőségibb, kiegyensúlyozottabb lesz.

Kérem, forduljon Hozzánk bizalommal!

 

Tisztelettel:

 

Odoricsné Buthi Krisztina

intézményvezető