Agrárhírek
Szerző: Borsodi-Szakács Anett (02.17. 19:44)

Agrárhírek

 (2021. december 2.) 


Tisztelt Gazdálkodók!

A korábbi közös igazolványosok (tehát 2020.12.31-ig) ŐCSG alapító szerződésüket minél előbb juttassák be a NAK bármely falugazdász irodájába, előre egyeztetett időpontban! Szerződésük mellé, kérjük Önöket, hogy csatolják minden tag személyi okmányainak fénymásolatát és a rokoni fokot igazoló dokumentumokat is (pl. házassági-, születési anyakönyvi kivonat)! Ha gazdaságát ebben a formában szeretné fenntartani, akkor a veszélyhelyzet végéig van lehetőségük a fent említett szerződést eljuttatni falugazdászukhoz!

Ennek hiányában az ŐCSG törlésre kerül.

Együttműködésüket köszönjük!

Falugazdászhoz a kapuvári falugazdász irodában (06-96/595-071), valamint keddenként 8 és 12 óra között a Beledi Közös Önkormányzati Hivatalban tudnak fordulni segítségért, előre egyeztetett időpontban. Várhatóan 2021. december 23. csütörtöktől nem lesz ügyfélfogadás, az ügyintézést előtte rendezzék.

Vados-Nagy Laura, Körzetvezető


Agrárhírek

(2021. november 19.) 


Tisztelt Gazdálkodók!


Szeretném felhívni figyelmüket, hogy a korábbi közös igazolványosok (tehát 2020.12.31-ig) ŐCSG alapító szerződésüket minél előbb juttassák be a NAK bármely falugazdász irodájába, előre egyeztetett időpontban!

Szerződésük mellé, kérjük Önöket, hogy csatolják minden tag személyi okmányainak fénymásolatát és a rokoni fokot igazoló dokumentumokat is (pl. házassági-, születési anyakönyvi kivonat)!

Ha gazdaságát ebben a formában szeretné fenntartani, akkor a veszélyhelyzet végéig van lehetőségük a fent említett szerződést eljuttatni falugazdászukhoz!

Ennek hiányában az ŐCSG törlésre kerül.

Együttműködésüket köszönjük!


Szeretném megköszönni az elmúlt évek közös munkáját! Köszönöm az eddigi együttműködésüket!

Ezúton értesítem Önöket, hogy 2021.november 8-tól nem leszek aktív tagja a NAK-nak. A jövőben születendő kislányomra fordítom minden figyelmem.

Közvetlen helyettesítő és új kollega még nincs. Minden esetben a kapuvári falugazdász irodában, Vados-Nagy Laura kolleganőhöz tudnak fordulni segítségért, előre egyeztetett időpontban.

Telefonszám: 06-96/595-071

Mindenkinek kívánok jó egészséget, további sok sikert a gazdálkodásban és az élet bármely területén!


Borsodi-Szakács AnettAgrárhírek

(2021. október 6.) 


Tisztelt Gazdálkodók!


Szeretném felhívni figyelmüket, hogy korábbi közös igazolványosok (tehát 2020.12.31-ig) ŐCSG alapító szerződésüket minél előbb juttassák be a NAK bármely falugazdász irodájába!

Szerződésük mellé, kérjük Önöket, hogy csatolják minden tag személyi okmányainak fénymásolatát és a rokoni fokot igazoló dokumentumokat is!

A mulasztás egyéb szankciókat von maga után. 


Borsodi-Szakács Anett

falugazdász

Agrárhírek

(2021. július 27.) 


Tisztelt Gazdálkodók! 

Ezúton értesítem Önöket, hogy 2021.08.09.-2021.08.23-ig nyári szabadságomat töltöm. Kérem, hogy azon gazdálkodók, akik a másodvetés időpontjának bejelentésére kötelezettek, vegyék figyelembe ezt!  Bejelentési kötelezettség 15 napon belül.

Az egybefüggő 2 hét alatt kérem, hogy csak sürgős esetben keressék kolléganőmet a kapuvári falugazdász irodában előre egyeztetett időpontban!

Elérhetőség:

Vados-Nagy Laura

+36 70 4362692

9330 Kapuvár, Fő tér 1. Fsz. 3. ajtóÜdvözlettel:

Borsodi-Szakács Anett

06705296808Agrárhírek

(2021. július 21.) 


Tisztelt Gazdálkodók! 


Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy a továbbiakban ügyfélfogadás csak előre egyeztett időpontban lehetséges!

Igényüket kérem, mindig az előző hét péntek délig legyenek kedvesek jelezni!

 


Üdvözlettel:

Borsodi-Szakács Anett

06705296808Agrárhírek

(2021. július 2.) 


Képzési lehetőségek:

Felkészítés a Natura 2000 gyepterületek kompenzációs támogatására

Felkészítés a Natura 2000 erdőterületek kompenzációs támogatására

Felkészítés az AKG kifizetésekre

A képzésekről a www.naknonprofit.hu oldalon tudnak részletes információkat találni!


Őstermelői igazolványok

Azok, akik korábban „közös őstermelői igazolványokkal” rendelkeztek, 2021.január 1-jétől ŐCSG-be automatikusan a törvény erejénél fogva tovább működnek.

Ennek feltétele egy ŐCSG szerződés megírása és behozatala az illetékes falugazdász irodákba, előre egyeztetett időpontokban!

Az ehhez szükséges formanyomtatványt a NAK honlapján megtalálják, a hatósági ügyek „fülön”.

Kérem, hogy mindenki otthon szerkessze meg a World dokumentumban a saját családi gazdaságára vonatkozó adatokkal!

Mindemellett a minden tag által aláírt és 2 tanúval ellenjegyzett szerződés mellett, szükséges minden tag személyes okmányainak fénymásolata, illetve a rokoni viszonyokat igazoló dokumentumok is!

Beadási határidő: 2021.szeptember 15.


Ügyfélfogadás

Ezúton értesítem Önöket, hogy 2021. július 5-től Rábakecölben újra indul az ügyfélfogadás.

Időpontja: hétfőnként 8-11 óráig

Kérem Önöket a higiéniai előírások betartására, illetve arra, hogy előre egyeztetett időpontban érkezzenek!

Előreláthatóan a nyár folyamán 2021.augusztus 9.-augusztus 22.-ig szabadságon leszek.

Ez idő alatt a kapuvári falugazdász irodában kolléganőm látja el az ügyfélszolgálatot.

Kapuvári iroda: 06-96/595-071
Agrárhírek

(2021. április 24.) Karácsonyfa-ültetvények támogatása

 

Megjelent a 20/2021. számú kincstári közlemény, amely a karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető átmeneti támogatás iránti kérelem benyújtásáról szól.

A karácsonyfa-ültetvények után igénybe vehető támogatásról szóló 37/2020. AM rendelet alapján vissza nem térítendő, átmeneti támogatást igényelhet a rendelet 1.§ 5. pontja szerinti karácsonyfa-ültetvénnyel rendelkező karácsonyfa-termesztő.

Az átmeneti támogatás alapja: a kérelmező a támogatási kérelmében hektárban feltüntetett és fenyőnövénnyel ténylegesen fedett karácsonyfa-ültetvény nagysága.

Az átmeneti támogatás mértéke: hektáronként legfeljebb 73 000 forint azzal, hogy a támogatás nem haladhatja meg a kérelmező és a vele kapcsolt vállalkozásnak minősülő vállalkozás részére rendelkezésre álló, a 20/2020. (VI. 19.) AM rendelet 3. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott értékhatárt.

A támogatási kérelem ügyfélkapun keresztül a Kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapján 2021. április 15. 00:00:00 és április 30. 23:59:59 között nyújtható be!


Borsodi-Szakács AnettAgrárhírek

(2021. március 29.) Az idei évben várhatóan 2021. április 7-én indul az egységes kérelmek benyújtása. A kérelem beküldésével több mint 40 jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. A benyújtásra rendelkezésre álló idő 6 hét, tehát 2021. május 15. a szankciómentes határidő. (Ez évben szombati napra esik, ezért május 17.) 2021. május 30-ig szankciómentes módosításra van lehetőség, ami a növénytermesztési adatokra vonatkozik. Azt követően már naptári naponként 1% a szankció mértéke.


A covid járvány miatt számos biztonsági és ügyfélfogadási szabályt vezetett be a NAK, illetve a falugazdász-irodák is a szigorúbb személyes ügyfélfogadási előírások szerint működnek jelenleg és a jövőben is. Az előző évhez hasonlóan az ügyintézési folyamatban megmarad a lehetőség a telefonos egyeztetésen alapuló kérelembeadásra, valamint a személyes egyeztetés is választható, valamely esetekben indokolt is.


Ezúton szeretném megkérni a tisztelt gazdálkodókat! Az EK várható elindulásával a jelenleg is feszített telefonhívások forgalma megsokszorozódik. Kérek mindenkit legyen türelemmel! Az előző évhez hasonlóan mindenki sorra fog kerülni, mindenkit értesíteni/keresni/hívni fogok. Ezt garantálni tudjuk, jómagam és a kolleganő, illetve más kollégák által is!


Ha valaki a kapuvári falugazdász iroda telefonszámát szeretné hívni, megteheti, de nem minden alkalommal tudjuk felvenni! Váltva dolgozunk kolléganőmmel, Laurával. Sajnos a covid vírus ebben az évben is jelen van. Ezáltal, ha az irodában is vagyunk, fogadjuk a sürgős eseteket, fogadjuk a saját mobilunkra beérkező hívásokat, illetve igyekszünk felvenni a vezetékes telefont is. A vezetékes telefon sajnos egy régi típusú készülék, így nem jelzi, hogy ki keresett minket.


Jelenleg a kapuvári körzetben ketten fogadjuk az ügyfeleket, ketten látjuk el az ügyeket. Ebben az időszakban, januártól kb 5-600 gazdálkodó szeretne velünk kapcsolatba lépni. Kérek ezúton is tisztelettel mindenkit, hogy kölcsönösen tiszteljük egymást és legyünk egymással megértőek!


Az őstermelői igazolványok mindenkinek hatályát veszítették 2020.12.31-el. A jogviszony folyamatos! Tehát nem kell érvényesíteni. Ha bárki szeretne értékesíteni, a Felir azonosítót+adószámot tessék használni. Ettől az évtől ez fog szolgálni az őstermelők beazonosítására. Betétlap használata ez évtől nem kötelező, egy lehetőség. A NAK honlapján fenn van letölthető verzióban.


Az egykori közös őstermelői igazolvánnyal rendelkezők, 2021.01.01-jétől, mint ŐCSG-k működnek tovább automatikusan.


Ezen gazdálkodókat kérem, hogy keressék fel könyvelőiket minden esetben, hogy indokolt-e, szükséges-e ez az új forma számukra. Ha igen, ebben az esetben 2021.06.30-ig szerződést kell az ŐCSG tagjainak egymással benyújtaniuk. A szerződésforma szintén megtalálható a NAK honlapján.


Borsodi-Szakács Anett

falugazdászFalugazdász ügyfélfogadása szünetel


Felhívjuk a gazdálkodók figyelmét, hogy a falugazdász ügyfélfogadása - covid-19 fertőzésre tekintettel - határozatlan ideig szünetel Rábakecölön.Agrárhírek

 

A falugazdász ügyfélfogadása 2021. március 1. napjától ismét elérhető a megszokott időben, hétfőnként 8 és 11 óra között a Soós Imre Kulturális Központban. Az épületben kötelező a maszk használata, továbbá kérjük a távolságtartás szabályainak betartását.

Aktuális határidős feladatok:

  • Méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez átmeneti támogatás: 2021.02.01. 00:00:00 és 2021.03.01. 23:59:59 között kizárólag elektronikus úton

  • Anyajuh tartás támogatás 2021: 2021. február 01. és 2021. március 20. között kizárólag elektronikus úton

  • Nitrát-adatszolgáltatás: 2021.01.01. és 2021. március 31. között kizárólag elektronikus úton

  • NAK honlapjáról letölthető és nyomtatható a 2021-es évre vonatkozó értékesítési betétlap. Használata nem kötelező, egy lehetőség, segítség a nyomon követésben! (egyéni/ŐCSG)

 

Borsodi-Szakács Anett

06705296808