Dr. Homlok Renáta elöadása a Kutatók éjszakáján
Szerző: Tuba Erik (11.27. 00:13)

Kutatók éjszakája


A Soós Imre Kulturális Központban Kutatók Éjszakája eseménysorozat keretében tervezett előadás a járványhelyzet miatt sajnos elmarad.

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén, a koronavírus miatt a megszokott szeptember végi időponttól eltérően november 27-én és 28-án lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba - ezúttal a virtuális térben.


Dr. Homlok Renáta "Antibiotikum rezisztencia kialakulásának megelőzése szennyvíz mátrixokban nagyenergiájú sugárzással" című előadásának kivonata az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=rJU_vCHBD4M&feature=youtu.be


Bár az élő előadás és annak keretében tervezett gyakorlati bemutató most elmarad a SIKK-ben, a járványhelyzet elmúltával szándékunkban áll annak pótlása.


A Kutatók Éjszakája szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon és további játékos programokon keresztül minden korosztály megismerkedhet a tudományos kutatás számos új eredményével. Az Európai Unió Bizottságának Marie Skłodowska-Curie Akciói által kezdeményezett rendezvény legfontosabb célja, hogy a kutatók és fejlesztők sokszínű munkája vonzóvá váljon a fiatalok számára – fiúknak és lányoknak egyaránt. Az eseménysorozat további virtuális előadásairól az alábbi linken tájékozódhatnak:

https://kutatokejszakaja.hu/