A Rábamenti MgTsz Horgász Egyesület müködése
Szerző: Nagy István Zoltán (10.02. 00:39)

A Rábamenti MgTsz Horgász Egyesület működése

 

Az 1989 óta működő Rábamenti MgTsz Horgász Egyesület falunk egyik legtöbb tagjával rendelkező szervezete. A csaknem 40 tagot számláló társaságban horgászati lehetőséget nyújtunk a kisgyermekektől kezdve a nyugdíjas korosztályig, hisz ebben a sportban csupán az alsó korhatár az adott.

Tavunk, - mely régen kavicsbányaként funkcionált - csaknem 1ha területű, amiben megtalálható szinte a Magyarországon felelhető összes horgászható halfaj. Legnépszerűbb a ponty horgászata, de akad a horogra amur, kárász, süllő, harcsa, csuka és keszegféle egyaránt. Sajnos a törpeharcsa is elszaporodott a tavunkban, ami nagyon invazív idegen faj és megnehezíti a horgászatot. Minden évben falunapkor augusztusban és egy másik időpontban, általában tavasszal, lehetőséget biztosítunk horgászverseny keretében a horgászat népszerűsítésére. Nem volt ez idén máshogy sem.

Első horgászversenyünket augusztus 2-án szombaton rendeztük meg, ami egy teljesen normális körülmények között lebonyolított megmérettetés volt. A 8 órától délig tartó eseményen két bottal lehetett horgászni, botonként két horoggal. Akinek a mérlegelésnél a legnagyobb számot mutatta a digitális mérleg, ő volt a nap nyertese. 14 vállalkozó nevezett a versenyre. Első helyen végzett ifj. Vass Imre 5,43kg-mal. Második helyezett Major Attila 4,5 kg-mal. A dobogó harmadik fokára pedig Molnár Zsolt állhatott 1,96kg kifogott halmennyiséggel. Nyereményük a Szákó horgászboltban levásárolható utalványok voltak. A verseny után a kilátogatókat halászlé és őzhúsból készült gulyás várta. Halászlé főző mesterek: Visi Magdolna, Tuba Rózsi, Vass Ilona, Dan Ilona, a gulyáslevest pedig Horváth Sándor és Homlok Péter munkájának köszönhettük.

A második megmérettetésre sem kellett sokan várni a horgászat szerelmeseinek. Az augusztus 22-én megrendezett verseny kicsit eltérő volt az elsőhöz képest, hisz itt csak a törpeharcsa került lemérésre a versengés végeztével. Itt már hosszú hétvégnek és az ingyenes nevezésnek köszönhetően már többen neveztek. 25 játékos szeretett volna a képzeletbeli dobogó legfelelső fokára állni. Szép számmal fogtak a versenyzők törpeharcsákat, de valakit sajnos elkerült a szerencse. (Pedig ezek a fránya élőlények mindenhol ott vannak…). Kránitz István a nagy meleg ellenére hősiesen kapkodta ki a példányokat, és 2,26 kg-mal meg is nyerte a versenyt. Második Cser Martin lett 1,6kg-mal, a harmadig helyezett pedig Nagy Gábor 1,415kg-mal. Aki éhes volt most sem maradt éhes, hisz lehetősége volt jelképes összegért nagyon finom babgulyást elfogyasztania. Itt Major Gyula volt az ízekért felelős.

Mindkét verseny a délután közepéig tartott, nagyon jó hangulatban. Mindenkinek köszönjük a részvételt, a látogatást, és reméljük, hogy a következő versenyekkor is meglátogatják folyamatosan szépülő tavunkat.

 

Nagy István Zoltán elnök