ÖTE hírei
Szerző: Tuba Erik (05.04. 18:52)

A Rábakecöl Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a tavalyi tűzoltó gépjárműfecskendő cseréje után nagy lendülettel indult a 2020. évnek. Februárban az Önkormányzattal kötött megállapodás alapján az IFA tűzoltókocsi az Egyesület tulajdonába került. Emellett védősisakok, rádió, védőruhák, kesztyűk kerültek beszerzésre. A fejlesztésekkel egy olyan műszaki szintet sikerült elérni, amely lehetővé tette, hogy a helyi ÖTE együttműködési megállapodást kössön a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Kapuvári Katasztrófavédelmi Kirendeltségével. A KAP rendszer tagjaként az ÖTE azonnali jelzést kap a térségi riasztásokról, így a hivatásosok számíthatnak önkénteseink közreműködésére.

Nem csak aktivitásban jelent komoly előrelépést az együttműködés. Ezzel újabb pályázati lehetőség nyílt meg, sikeres pályázatokkal pedig további műszaki fejlesztés, ezáltal magasabb színvonalú szakmai munka érhető el.

Az Egyesület a tagságát is bővítette új belépőkkel év elején. Az új gépjárműfecskendő, valamint 2020. év első éles bevetése elmúlt pénteken történ a tekéző mögötti területen. Lakossági bejelentés érkezett, hogy nyárfa pihéje kezdett égni. Elsőként az önkormányzat dolgozói érkeztek, majd néhány perccel később már az önkéntes tűzoltók is a helyszínen voltak, továbbá környékbeliek segítettek.

Tűz észlelése esetén Kovács Zoltán tűzoltóparancsnok az alábbi telefonszámon riasztható: +36-20/360-0773