A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei
Szerző: Gálos Szabina (10.15. 21:12)

A Beledi Egyesített Szociális Központ hírei



Balatoni kirándulás

 

A Beledi Egyesített Szociális Központ javára adománygyűjtést szervezett a beledi Nemes Pékség /SZANE-KO Kft./ ügyvezető igazgatója Kovács István. A kezdeményezés célja az volt, hogy intézményünk a befolyt összeget a Beledi Egyesített Szociális Központ működési területén élő, szociálisan rászoruló gyermekek Balatoni kirándulására használja fel.

A Nemes Pékség vásárlói által történt adományozásból és a SZANE-KO Kft. ügyvezetője által minden eladott zsemle után felajánlott 5.-Ft támogatásból összesen 403.000.-Ft gyűlt össze.

Intézményünk 32 fő gyermek egy napos, autóbuszos kirándulását szervezte meg, Sümeg, Balatonederics, Tihany, Balatonfüred úti céllal.

Rábakecöl településről 3 fő, Bágyogszovátról 6 fő, Szilsárkányból 7 fő, Beledből 9 fő, Dénesfáról 4 fő, Répceszemeréből 3 fő gyermek vett részt a kiránduláson.

Sümegen rövid látogatást tettek a vár környékén, majd a csoport tovább indult Balatonedericsre, ahol az Afrika Múzeumot tekintették meg, tárlatvezetéssel. A gyermekek csodálkozva nézték a trófeákat, kipreparált állatbundákat és a néprajzi kiállítást. A mesebeli Afrika hangulatát idéző Afrika Múzeum után a több hektáros területen elterülő mini szafari parkot járhatták körbe a gyermekek, ahol többek között, puputevéket, zebrákat, struccokat, antilopokat, bivalyokat, pónikat és még sok egyéb állatot csodálhattak meg. Kipróbálhatták a parkban felállított néhány maszáj kunyhót is, valamint egy mini dzsungelt járhattak be, melynek végéről a kilátótoronyból csodálhatták a balatoni tájat a Szigligeti-öböl irányába.

Délután Tihanyon át Balatonfüredre utaztak. A megérkezést követően a gyermekek a Tagore- sétány szökőkútjánál pancsolással töltöttek egy kis időt, majd sétahajózás következett a lapátkerekes Kalózhajón. A csoport a történelmi Kisfaludy Gőzhajóval - lapátkerekes gőzössel - hajózott, megtekintették a Tihanyi-félsziget és a Balaton nyugati öblének szépségét, a Balatonon közlekedő vízi járműveket. A hajó szalonjában bepillantást nyertek a gyerekek a kor hajózási szokásainak mindennapjaiba, ahol életre kelt a reformkor világa.

A hazaindulás előtt a napot közkívánatra, a gyermekek nagy örömére a veszprémi McDonald’s-ban zárták.

A gyermekek a nap folyamán az adományból befolyt összegből teljes, bőséges ellátásban részesültek, egy felejthetetlen, élményekkel, emlékekkel teli kiránduláson vehettek részt, nagyon jól érezték magukat. Köszönet az adományozónak a nagyszerű kezdeményezésért.


Tartós élelmiszer adomány

 

A Beledi Egyesített Szociális Központ több éve szerződéses kapcsolatban áll a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel. 2019. évben „Ételmentési akció” keretében első alkalommal április hónapban 3.565.428.-Ft értékben 2386,5 kg összsúlyú tartós élelmiszer támogatásban részesültünk /Flora tégelyes margarin, Uncle Ben’s előfőzött vegyes ízesítésű rizs, Kukorica konzerv/, mely támogatás intézményünk működési területén közel 1100 fő rászoruló részére került kiosztásra.

Második alkalommal augusztus hónapban jutottunk tartós élelmiszerhez 3.411.297.-Ft értékben, melynek súlya 2645 kg volt /Zöldborsó konzerv, Maggi sertés fűszerkeverék, Nissin Soba Thai jellegű szószos tészta, Rauch My Tea üdítőital, Always Radiant Flex Foam tisztasági betét/, a támogatás intézményünk működési területén 1150 fő rászoruló részére került kiosztásra.

A Beledi Egyesített Szociális Központ működési területéhez 30 település tartozik, a település vezetője dönti el, hogy igényli-e az élelmiszer támogatást. Rábakecöl község polgármestere mindkét alkalommal igényelte a támogatást, így a településen élő rászorulók részesültek a tartós élelmiszerből.

A Beled-Trans Fuvarozó és Szállítmányozó Kft. – ügyvezető Galambosi Imre- Rácz Zoltán egyéni vállalkozó közreműködésével ez év augusztusában a Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktárából Budapestről a felajánlott élelmiszert intézményünk székhelyére, Beledre térítésmentesen, teljesen ingyen szállította el.

A Provertha Zrt. mindkét alkalommal –április és augusztus hónapban is- díjmentesen végezte a targoncás lerakodást.

Ezúton is köszönetünket fejezzük ki az önzetlen segítségükért.


Gálos Szabina

Családsegítő