Nyári diákmunka 2019
Szerző: Tuba Erik (06.17. 01:49)

Legkésőbb 2019. június 22-ig lehet jelentkezni!

A 2013-2018-as évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka 2019” elnevezéssel munkaerőpiaci program indul.

A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap időtartamra, 2019. július 1. és 2019. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához.

 

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályára (Kapuvárra) befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

 

Támogatható munkavégzés: maximum 6 óra, 1 hónapos munkavégzés személyenként (jelentős létszámigény esetén napi 4 óra). A havi munkabér szakképzettséget igénylő munkakör esetében 146.250 Ft/fő/hó, szakképzettséget nem igénylő munkakör esetében pedig 111.750 Ft/fő/hó. A napi 6 óránál rövidebb munkaidőben történő foglalkoztatás esetén a támogatási összeg arányosan csökken.

 

Az Önkormányzat a támogatási kérelmet 2019. június 24.-ig nyújthatja be, melyhez névsort is csatolni kell. Így aki részt kíván venni a programban, az legkésőbb 2019. június 22-ig jelentkezzen Tuba Erik polgármesternél a polgarmester@rabakecol.hu címen vagy a 06-30/660-18-60 telefonszámon.

 

 

Rábakecöl, 2019. május 14.

                                                                                                    Tuba Erik

                                                                                                  Polgármester