Gépszemle
Szerző: Tuba Erik (06.21. 18:05)

Tisztelt Gazdálkodók!

 

 

A mezőgazdasági munka- és erőgépek megfelelő műszaki állapotáról valamint a tűzvédelmi előírások betartásáról a géptulajdonos köteles gondoskodni. (motorikus részek, olajfolyások, hidraulikus részek, esetleges hibák feltárása, ékszíj megcsúszás megszüntetése, csapágyak szükségszerű cseréje, elektromos rendszerek szigetelése, jogszabályban előírt tűzoltó készülék elhelyezése, stb.)

 

A megfelelő műszaki állapot felmérésére gépszemlét kell tartani, melyről jegyzőkönyvet kell készíteni. A gépszemlét megtartása előtt 10 nappal be kell jelenteni a Katasztrófavédelem Kapuvári Kirendeltségénél. A Katasztrófavédelem munkatársai a gépszemlén részt vehetnek, de az a megjelenésük nélkül is megtartható. A szemle megtartása utána a gazdák képviselői jegyzőkönyvet vesznek fel, ennek 1 példányát a Katasztrófavédelemnek meg kell küldeni, egy példányt pedig a gépen el kell elhelyezni. Esetleges ellenőrzés során a jegyzőkönyv hiánya büntetést von maga után.

 

Azon gazdálkodók számára, akik tűzvédelmi szakember bevonásával kívánnak a jogszabályi feltételeknek megfelelni, 2017. június 30. péntek 9.00 órai kezdettel gépszemlét hirdetünk.

Kérem, hogy a gépekkel a futballpálya melletti út szélén a mázsaház irányában érkezési sorrendben sorakozzanak fel.

A tűzvédelmi szakember helyszíni díjazás ellenében az ellenőrzést és a jegyzőkönyvet is elkészíti.

 

 

 

Rábakecöl, 2017. június 16.

 

                                                                                       Tuba Erik

                                                                                     Polgármester