Diákmunka 2017
Szerző: Tuba Erik (06.20. 18:03)

A 2013-2016-os évekhez hasonlóan a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok megvalósításával „Nyári diákmunka” elnevezéssel munkaerőpiaci program indul.

A központi program keretében az önkormányzatok és önkormányzati fenntartású intézmények legfeljebb 2 hónap időtartamra, 2017. július 1. és 2017. augusztus 31. közötti időszakra támogatást igényelhetnek a 16-25 év közötti, nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező és azt igazolni tudó diákok foglalkoztatásához.

 

A támogatás előfeltétele, hogy a nappali tagozatos diák közvetítést kérőként a lakó,- vagy tartózkodási helye szerint illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályán nyilvántartásba vetesse magát 2017. június 19. naptól. Ehhez személyes okmányaival, valamint érvényes diákigazolványával, vagy annak az iskolai tanulmányok befejezése miatti visszavonáskor kiadott iskolalátogatási igazolásával kell - szintén a munkaviszony kezdete előtt - a járási hivatal foglalkoztatási osztályára befáradnia annak érdekében, hogy a programba vonásának előfeltételét jelentő regisztrációja megtörténhessen.

 

A minél magasabb létszámú bevonhatóság és a korábbi években tapasztalt nagyfokú érdeklődésre való tekintettel, a napi 4 órás és legfeljebb 1 hónapra történő foglalkoztatást támogatják.

 

Az önkormányzatok a támogatási kérelmet 2017. június 23.–ig nyújthatják be, melyhez névsort is csatolni kell. Így aki részt kíván venni a programban, az 2017. június 23-ig jelentkezzen Tuba Erik polgármesternél a polgarmester@rabakecol.hu címen vagy a 06-30/660-18-60 telefonszámon.

 

 

 

Rábakecöl, 2017. június 20.

 

 

                                                                                                Tuba Erik

                                                                                              Polgármester