Kecölben nem kémkedik a KGB
Szerző: kisalfold.hu (05.26. 16:08)

A rábakecöli KGB nevű baráti társaság kezdetben saját maguk szórakoztatására tartott zenei rendezvényeket. Mára már több fesztivál, tábor megtartása fűződik a nevükhöz.

A közel hétszáz fős faluban mozgalmas a civil élet. Működik itt többek között horgász- és tűzoltó-egyesület, nyugdíjasklub, sportegyesület, na meg egy baráti kör, a KGB, azaz a Kecöli Gondűző Barátok.

Kecölben nem kémkedik a KGB

– A zene hozott össze bennünket – kezdte Vargáné Simon Katalin, a baráti kör oszlopos tagja. – Volt egy zenekar korábban, a Free Time Band, helyi, beledi és rábakecöli tagokból. Bár a banda azóta feloszlott, de az ott kialakult baráti társaság továbbra is megmaradt. Úgy döntöttünk, hogy évente két-három alkalommal zenés-vacsorás esten összehozzuk a társaságot. Ebből végül az lett, hogy több zenei megmozdulást is szerveztünk már. A nagykoncerteket több mint tíz éve a Cry Free (Deep Purple Cover Band) zenekar szolgáltatja, de a fesztiválokon több helyi vagy baráti zenekar is fellépett.
„Nyolc-kilenc családból, néhány egyedülállóból és a gyerekeinkből áll a közel negyvenfős baráti körünk. A zenekarok fellépési díját összedobjuk. A vendégek számára ingyenesek a koncertek, aki szeretne, a belépéskor hozzájárulhat a következő rendezvényünkhöz" – tette hozzá Kati. Helyi amatőrökből megalakult a KGB nevű zenekar is, akik élő zenével gondoskodnak a csapat szórakoztatásáról.
Tavaly tábort szerveztek, amelynek zárásaként közel százhúsz ember tombolta végig az utolsó koncertet. „Öt éven keresztül rendeztük a Barnak-menti Zenei Fesztivált. Kora délutántól hajnalig négy-öt együttes lépett fel. Nagy sikere volt" – emlékezett vissza.
A társaság alapító tagjai ötven év körüliek, a blues, a rock és a country műfaját éltetik. Úgy tűnik, hogy a zene szeretetét  utódaiknak is sikerült továbbadniuk. „A gyerekeink is zenélnek, és Haszüna névvel gyakran fellépnek a rendezvényeinken. Próbálunk mindig változatos programot kínálni" – mondta végül a baráti kör tagja, aki elárulta: az idei évre már megvannak a terveik.


Forrás: kisalfold.hu