Polgári védelmi gyakorlatot tartottak Beleden
Szerző: (07.05. 16:39)
Június 27. szombaton polgári védelmi szervezetek gyakorlatoztak Beleden. Hat település Beled, Dénesfa, Répceszemere, Vásárosfalu, Rábakecöl és Edve polgári védelmi szervezetei közös gyakorlaton vettek részt a Hanság és a Rábaköz Járási Mentőcsoportokkal.

A gyakorlaton a résztvevők homokzsákokból „nyúlgátat” építettek, és szivattyúzási feladatokat láttak el, valamint berendezték a befogadó helyet a beledi művelődési központban. A gyakorlat célja az volt, hogy egy esetleges éles helyzetet felkészülve tudjanak elhárítani a részt vevő csapatok.

Beleden az elmúlt években többször is működtették a befogadó helyet, valamint homokzsákkal történő védekezésre is volt példa egy nagyobb esőzés után, ezért tartottuk fontosnak azt, hogy itt legyen az idei év kiemelkedő polgári védelmi gyakorlata, mondta el Rácz Imre tűzoltó alezredes, a kapuvári katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője. Kiemelte azt is, hogy a megyénkben elsőként Beleden alakult meg a települési önkéntes polgári védelmi szervezet, akik ezen a gyakorlaton is megmutathatták azt, hogy felkészültek a segítségnyújtásra és a beavatkozásra.

A gyakorlat zárásaként Báner Attila tűzoltó ezredes a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese köszönetét fejezte ki Beled város vezetésének a példás együttműködésért, értékelte a gyakorlatot, valamint kiemelte azt, hogy mennyire fontos a mai világban az önkéntesség, a közért való tenni akarás.


Forras: gyor.katasztrofavedelem.hu