Diákmunka 2015
Szerző: Tuba Erik (06.18. 14:31)

A Nemzetgazdasági Minisztérium a mai napon meghirdette a 2015. évi nyári diákmunkaprogramot.

Az önkormányzatok legkorábban 2015. július 1-jétől, legfeljebb 2 hónap időtartamra nappali tagozatos tanulói jogviszonyban lévő 16 és 25 év közötti fiatalokat foglalkoztathatnak munkaviszony keretében.

A foglalkoztatás részmunkaidős (6 óra/nap). Szakképzettséggel nem rendelkezők esetében 78.750 Ft/hó, míg szakképzetteknek 91.500 Ft/hó bruttó bér jár.

Az Önkormányzat június folyamán adhatja be kérelmét. Elnyert támogatás esetére, a július 1-ével történő munkakezdés érdekében és a rövid határidő miatt előzetes igényfelmérés keretében 2015. június 24-ig várom a feltételeknek megfelelő érdeklődők jelentkezését kizárólag a polgarmester@rabakecol.hu e-mail címen, az alábbi adatok megadásával:

Név; születési dátum; értesítési e-mail cím és telefonszám; rendelkezel-e szakképzettséggel, ha igen annak megnevezése; milyen jellegű munkát vállalnál/nem vállalnál (pl. szakma megnevezése, fizikai, adminisztrációs, konyhai, bármi, stb.)

Önkormányzatunk elsősorban a községgazdálkodás, településüzemeltetés területén tud munkát biztosítani. Létszámkorlát esetén a vállalt munka jellege és a jelentkezési sorrend alapján kerül sor a foglalkoztatásra (beleértve a már korábban jelentkezőket is).

A foglalkoztatni kívánt nappali tagozatos diáknak személyes okmányaival, illetve érvényes diákigazolvánnyal vagy iskolalátogatási igazolással, valamint az esetleges szakképzettséget igazoló okiratával kell a munkaviszony kezdete előtt a Munkaügyi Kirendeltségen regisztrálnia.

A diákok június 22-től, azaz jövő hét hétfőtől regisztrálhatják magukat az illetékes járási hivatal foglalkoztatási osztályánál.

 

Rábakecöl, 2015. június 17.

Tuba Erik

polgármester