Fortuna és a falulottó hozhatja el a szép jöv?t
Szerző: kisalfold.hu (05.11. 00:29)

A fejlesztési pénzek szűkössége miatt falulottóval is próbálkozik a rábakecöli községháza.

Tuba Erik polgármester kijelentette, ha nagyot nyernek, azt turisztikára vagy a lakosság bármilyen közös elképzelésére fordíthatják. A közös települési lottóra már van példa a megyében.

Ha a templom egerével még nem is mérkőzhetnek, nehéz idők járnak manapság a kistelepülésekre. A községek más-más úton próbálnak fejlesztési pénzekhez jutni, Rábakecölben most Fortunára várnak: közös falulottót indítanak, a napjainkban feltorlódott, több mint négymilliárdos főnyeremény reményében.

– Még az elmúlt hét végén merült fel az ötlet, amikor a júniusi civil bálunkat szerveztük, mi lenne, ha a helyi összefogással megcéloznánk a lottónyereményt – mondta Tuba Erik rábakecöli polgármester. – Alig kezdtük el munkatársnőimmel a szervezést, a község több lakója jelezte részvételi szándékát – tette hozzá a polgármester.

Úgy tudjuk, van olyan család a községben, ahol már számon is kérték a családfőn, csatlakozott-e a közös szerencsevadászathoz.

A település vezetőjének a falu két civil motorja, Kovács Tünde és Gacs Eszter segít. A szervezők elmondták: 225 forinttal lehet beszállni. A több mint négymilliárdos nyeremény 70 százalékát szétosztanák a játékosok között, 30 százalékát pedig a falu fejlesztésére fordítanák.

Információink szerint Győrújfalun egymilliárd fölött indul a közös játék és már kétmilliós nyereményük is volt.

– Kettesig mi is megtartanánk a nyereményt a további fordulókra és a közös célokra, afelett viszont az említett módon osztanánk el – mondta Eszter és Tünde. Rábakecölben az ötlethez legalább száz résztvevőt várnak.

– Felfoghatatlan mértékű nyereményről van szó, ami már települési szinten is elképzelhetetlen lehetőségeket nyitna. Napjainkban fejlesztésre alig pár milliónk marad, ami igazán fenntartásra sem elég – mondta a polgármester.

Ha nyernek, turisztikai beruházásra, de akár út- és járdaépítésre is költhetnének, de Tuba Erik szerint természetesen majd a lakosok dönthetnének a tetemes összeg felhasználásáról.

– Meg kell ragadnunk minden esélyt, szükség lenne a konyha felújítására, közös buszra és száz más célra, melyhez – egyéb lehetőségek nélkül – most Fortuna segítségében bízunk – jelentette ki Tuba Erik.

A helyiek – úgy tűnik – egy emberként állnak ki… magukért. Novák Jenő lapunknak elmondta, néha-néha kitölt egy szelvényt, ám a magas nyeremény az ő fantáziáját is megmozgatta. – Fontos – nagyobb az esély is – a közös játék, játszva tehetünk valamit most magunkért – tette hozzá.


Forrás: kisalfold.hu


Kapcsolódó anyagok:

Falulottó 2

Falulottó