Ilyenek vagyunk - közösségi kampány
Szerző: kisalfold.hu (04.09. 18:29)

Ilyenek vagyunk - közösségi kampány

 

A Kisalföld napilap új közösségi kampányt indít „Ilyenek vagyunk, kisalföldiek” címmel. Terveik szerint megalkotjuk a falu sajátosságait bemutató plakátot, illetve információs táblát. Ebbe a munkába bevonjuk a településen élőket is.

Cél, hogy a területen élők jobban megismerjék egymást, és megismertethessék lakóhelyüket másokkal. Mindezt egy könnyed, szórakoztató akció keretében. Minden településen a helyben lakók, azok kisközösségei fogalmazhatják meg, gyűjthetik össze a cselekvéseket, történéseket, helyzeteket, amelyek a legjellemzőbbek rájuk és lakóhelyükre.

Például: Évente megkoszorúzzuk a Szakítást, ahol ’54-ben betört a víz a falunkba; A fesztiválunkon ehetsz palacsintatésztában sült bodzavirágot; A mi erdőnkben pompázik a legszebb tavaszi tőzikés; Az adventi naptárat házról házra nyitjuk az ablakainkban; Szobrot állítottunk az első magyar krumplibogárnak; A Bokrétánkat nyolcvan éve tűzzünk kalapunkra; Morotvatavunkon óriásharcsa fogott meg egy horgászt; A Vörös-képnél mindig elmondunk egy litániát; Mária Teréziát egy forró nyáron szánkóval hozattuk a kastélyba; Béla király is ivott a forrásunk vizéből; Kőfejtőnkben forgatták A kőszívű ember fiait.

Ezekhez hasonló mondatokat várunk tehát, amelyek az adott településre igazak és jellemzőek.  Az elkészült plakátokat a Kisalföld nyomtatott és online kiadásában folyamatosan bemutatják.

Egyénektől, közösségektől korhatár-megkötés nélkül várjuk tehát Rábakecöllel kapcsolatos jellemző cselekvéseket és történéseket találóan kifejező mondatokat, melyeket megküldhetnek az onkormanyzat@rabakecol.hu címre, de személyesen is leadhatják Kovács Tündének vagy a Soós Imre Kulturális Központban.

Kérjük Önt, legyen partnerünk ebben a közösség-összetartó kezdeményezésben!



Kapcsolódó anyag:

Ilyenek vagyunk - Rábakecöl is csatlakozott a kampányhoz