Házhoz men? szelektív gy?jtés és gy?jt?szigetek a településen
Szerző: Tuba Erik (10.07. 18:48)

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft értesíti ügyfeleit, hogy lehetőségük van a háztartásban keletkezett szelektív hulladékot áttetsző zsákban is gyűjteni, melyeket a közszolgáltató minden hónap első keddi napján szállít el a háztartásoktól.

A zsákokba az alábbiakban felsorolt hulladékok tehetőek: Műanyag italcsomagolás (PET palack), fólia, reklámtáska, kimosott tisztító, mosószeres flakonok, valamint fém italos doboz – a palackokat, italos dobozokat lapítva tegyék a gyűjtőzsákba.

Nem helyezhető a zsákba:

Üveghulladék, kommunális hulladék, zöldhulladék (fűnyesedék, ág, gally), papír csomagolási hulladék (összehajtott doboz, karton), újságpapír.

Az újságpapír, szórólap, kartonpapír és üveg csomagolási hulladékok gyűjtésére a szelektív szigeten lesz lehetőség.

A Közszolgáltató kéri tisztelt ügyfeleit, hogy a zsákba csak az abba helyezhető hulladékokat tegye, ellenkező esetben a gyűjtést végző kollégáknak nem áll módjában elszállítani azt. A zsákot a közterületen oda kell kihelyezni az ügyfeleknek, ahová a hulladékgyűjtő edényt is szokták. Az elszállított szelektív hulladékok válogatása utólag történik a Jánossomorjai Regionális Hulladék-kezelő Műben.

 

Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft

 

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft tájékoztatása alapján a Kft 166 darab hulladékgyűjtő szigetet üzemeltet a KEOP beruházás keretében. Ennél jelenleg többet közterületre, a rezsicsökkentés terhe mellett sajáterőből kihelyezni nem tud. A régi („piros”) hulladékgyűjtőket az új gyűjtőjárművek nem tudják üríteni.

Ez Rábakecöl esetében a tornateremnél és az Ady utcában működő szigetek megszűnését jelenti.

Fentiek alapján kérem a lakosságot, hogy a műanyag palackok gyűjtésére vegyék igénybe a kényelmes, házhoz menő szolgáltatást. A szelektív hulladékot bármilyen áttetsző, tiszta műanyag zsákban lehet gyűjteni, azt nem kötelező a szolgáltatótól megvásárolni.

Tuba Erik polgármester