Faluszépít? szépkorúak
Szerző: Turbók Attila - kisalfold.hu (07.17. 09:20)

A rábakecöli Napsugár Nyugdíjas Klub végzi a község virágosításának nagy részét.

A szépkorúak nyugdíjas-olimpián mutatták meg, hogy „idős ember nem vén ember". A helyi klub idén hatéves.

 

Hat dél-rábaközi kistelepülés nyugdíjasklubjainak részvételével szépkorúak olimpiáját tartottak a minap Rábakecölben. Magáról a programról a helyi polgármester elmondta, a beledi közös hivatal hat települése (Beled, Rábakecöl, Edve, Vásárosfalu, Dénesfa és újoncként Répceszemere) első alkalommal rendez olyan programot, ahol ezen falvak és Beled civil szervezetei együtt lehetnek. – A nyugdíjas-olimpiát pályázati forrásokból rendeztük meg, sok más egyéb programmal egyetemben – mondta lapunknak Tuba Erik.

A rábakecöli – idén hatodik születésnapját ünneplő – Napsugár Nyugdíjas Klub elnöke kiemelte, a sportrendezvényből nemcsak a közös mozgás öröme, hanem a hasonló korú emberek barátkozása, beszélgetései is nagyon fontosak, ám nagy sikere van a közös éneklésnek, a zenés programoknak is.

Nyugdíjas-olimpia – Nemcsak a közös mozgás öröme, hanem a hasonló korú emberek barátkozása, beszélgetései is nagyon fontosak.
Nyugdíjas-olimpia – Nemcsak a közös mozgás öröme, hanem a hasonló korú emberek barátkozása, beszélgetései is nagyon fontosak.



Boros Istvánné (ahogy a községben tréfásan emlegetik: „nem sörös, boros") örömmel újságolta, civil szervezetük 15 tagjából 13-an részt vettek a legutóbbi programban. – Jelentős közéleti munkát végzünk, a község virágosításában nagy szerepet játszanak tagjaink – emelte ki a klub vezetője. Fájó szívvel tette azonban hozzá, hiába a törekvés a taglétszám emelésére, a helyi szépkorúak még nem igazán aktivizálják magukat a nyugdíjasklub működésében. – Talán az riaszt el többeket, hogy a rábakecöli rendezvényekről kihagyhatatlan énekkarunk van és esetleg kevesen szeretnék a hangjukat hallatni a kortársak közül – jegyezte meg tréfásan a klub elnöke.

A minapi nyugdíjas-olimpián is jól szerepeltek a házigazdák, az első helyezett Vásárosfalu nyugdíjasai mögött a második helyre „sportolták be" magukat, megelőzve a harmadik Répceszemere csapatát is.

Forrás: kisalfold.hu