Forrás híján összefogás Rábakecölben
Szerző: kisalfold.hu (07.14. 11:31)

Hárommilliós fejlesztési keret mellett lakossági összefogásból szépítik a rábakecöli köztereket. A község fejlesztéséhez a helyi testület anyagilag is hozzájárul.

– Az utóbbi években egyre szűkülő források mellett (idén alig 3 millió forint) tavalyi nagyberuházásunk, a templomtér felújítása is kimerítette tartalékainkat. Ennek ellenére minden lehetőséget próbálunk megragadni ahhoz, hogy egykor a Rábaköz Nyírségének is nevezett községünk épüljön és szépüljön a következő években is – jelentette ki értékelőjében Tuba Erik polgármester.

A község fejlesztéséből hagyományosan nagy szeletet hasítanak ki a helyi lakosok, civil szervezetek és amatőr csoportok. Többek között a gazdák összefogásával újult meg tavasszal egy mezőgazdasági út.

– További sikeres együttműködés és nagyobb önkormányzati szerepvállalás mellett nyár végére újabb, kritikus állapotú útfelújítást tervezünk – tette hozzá a polgármester. Április végén több mint 300 ezer forintos anyagköltséggel elkészült a „Piller" járdájának felújítása. Az önkormányzati alkalmazottak munkáját a lakosság részéről segítette Boros István szakmunkája, valamint Porga Tivadar, Németh Sándor és az önkéntes tűzoltók. – Kiemelt köszönettel tartozunk Vass István nyugalmazott kőművesmesternek, aki 2011 óta ezúttal már a nyolcadik járda felújítását vállalta el társadalmi munkában – mondta Tuba Erik
. Az orvosi rendelőbe valamivel több mint 270 ezer forint értékben új EKG-készülék került és még idén új számítógépet is kap a helyi egészségügyi ellátás.

Szeptemberben megújul és kibővül a ravatalozó. Bár a költségvetésben e célra csekély összeg volt elkülönítve, a képviselő-testület egymillió forinttal megemelte azt. A többletköltség felét a polgármesteri tiszteletdíj felajánlás mellett az alpolgármester  és Horváth Dóra is támogatja
.

A sikertelen pályázatok (pl. térfigyelő kamerarendszer) ellenére folyamatosan kihasználják a lehetőségeket Rábakecölben, így a már számítógépekre és a faluközpont megújítására az elmúlt hetekben benyújtott pályázataik mellett dolgoznak a világháborús emlékmű és környezetének felújításán, valamint 35 milliós energetikai beruházásra hamarosan benyújtandó pályázataikon is. – Közterületi padok és asztalok, valamint turisztikai és információs táblák bővítését is tervezzük, melyhez a szükséges faanyagot már beszereztük – mondta Tuba Erik polgármester.

Forrás: kisalfold.hu