Erdélyi körutazás
Szerző: (02.10. 17:04)

Erdélyi körutazás

(2014.június.23-28)

                

Rábakecöl Község Önkormányzata erdélyi körutazásra hív minden kedves érdeklődőt!

 

Indulás 2014. június 23. hétfő 4.30 Rábakecöl utazás Budapesten, Debrecenen át. Rövid pihenő Berettyóújfalunál, a határátlépés előtt. Ártánd-i határátlépés 13 óra körül, óraátállítás.

 

1. nap: Nagyvárad

Gyalogos-buszos városnézés Nagyváradon, Holdas templom, Körös part, Fő-tér, Nagyvásár-tér, Szigligeti színház… Utazás a Királyhágó mellékén át. Körösök vidéke, ahol a Körösök erednek. Rövid megállás felfrissülés, kávézási lehetőség. Csucsa Ady kedvenc tartózkodási helye. Este a szállás elfoglalása Kolozsvárott. Vacsora a szálláson, ahol a reggelit is elfogyasztjuk.

 

2. nap: Kolozsvár – Torda - Segesvár - Székelyudvarhely

A reggeli elfogyasztása után ismerkedés Kolozsvár városával. Fő-tér, Mátyás szobor, Mátyás szülőháza, Szamos-part…. Továbbutazás Torda irányába. Sóbánya, majd Segesvár, a szászok alapította város, Drakula szülővárosa. Gyaloglás a diáklépcsőn fel és le.  Templomtorony- Pogány Istenek várnak minket a toronyban megérkezésünk napján. Fehéregyháza a csata színhelye, Petőfi síremléke.  Érkezés 8.00 óra körül a szállásra.

 

3. nap: Csíksomlyó Madéfalva - Gyilkos-tó – Békás-szoros

Csíksomlyó. A keresztény világ egyik legnagyobb búcsújáró helye. Az itt látható Szűz Mária szobor a világon a legnagyobb, lábának megérintésével minden jóakaratú kívánságunk teljesülhet. Reggel rövid városnézés Csíkszeredán, Mikó vár, székely kapuk, Petőfi szobor, Taps tér, műjégpálya. Az utazás során a Gyergyói-medencén és a Pongrác tetőn (1256 m) haladunk át a Békás szorosig – gigantikus méretű sziklaszoros. Madéfalva, a madéfalvi veszedelem emlékoszlopa. Oltárkő. Buszos-gyalogos túra. Gyilkos-tó kb. 1 órás séta. Hazafele Gyergyószentmiklós városnézés.


4. nap: Brassó – Tusnádfürdő – Fogarasi havasok

Utazás az Olt völgyében. Tusnád fürdő, román ortodox és katolikus templom megtekintése. Csodálatos üdülőhely.  Ismerkedés Brassó nevezetességeivel Fekete templom…, csodálatos panoráma a környező Déli-Kárpátokra. Kirándulásunkat a fogarasi havasokban folytatjuk ahol Drakula várát is felkeressük. Késő este visszaérkezés a szállásra.

 

5. nap: Szent Anna - Gyimesfelsőbükk

Reggeli után indulás a Szt. Anna tóhoz, amely Délkelet-Európa egyetlen épségben megmaradt vulkáni krátertava, majd séta a Mohos-tőzeglápnál: a Mohos-tó évezredeken át egyre apadt, és lassan elmocsarasodott, igazi magashegyi felláppá változva. A következő állomásunk a gyimesek és az ezeréves határ. A nap délutánján a gyimesi csángóknál teszünk látogatást s egyben az egykori Magyarország legkeletibb pontján.

 

6. nap: Farkaslaka – Korond –  Marosvásárhely

Farkaslakán keresztül utazunk Korondra. Farkaslaka Tamási Áron síremléke – szőnyegvásárlási lehetőség. Korond az erdélyi Abda, fazekasipari város. Vásárlási lehetőséggel. Látogatás testvértelepülésünkön, Csíkfalván. Továbbutazás Marosvásárhelyre. Magyar Kultúra háza, Rózsák-tere… majd Kolozsvár, Nagyvárad irányába folyamatosan utazunk rövid pihenőkkel. Érkezés Nagyváradra. Határátlépés. Folyamatos hazautazás Rábakecölbe. Érkezés az éjszakai órákban.

 

Ellátás: 6 nap / 5 éjszaka félpanzió (az első nap vacsorájától az utolsó nap reggeliéig)

 

Szállás: 3-4*szálloda 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban Kolozsváron és Tusnádfürdőn.

 

Utazási feltételek: az utasoknak érvényes fényképes igazolvánnyal (útlevél vagy személyigazolvány) kell rendelkeznie

 

Részvételi díj: 66 000 Ft/fő (45 fős csoport esetén, jelentkezők számától függően változhat)

Egyágyas felár: 25.000 Ft/fő

 

Az ár tartalmazza az autóbusz költségeit, a szállást félpanzióval, a csoportkísérő idegenvezető díját, a parkolási és úthasználati díjakat.

 

Fakultatív programelemek: Nagyváradi Szt.László templom vezetéssel  w  Tordai sóbánya helyi vezetővel  w  Mohos láp helyi vezetővel  w  Gyimes  w  Mikó vár helyi idegenvezetővel  w  Marosvásárhelyi kultúrpalota  w  Brassó Fekete templom

 

A fakultatív (nem kötelező) programok teljes igénybevétele esetén a belépti díjak és helyi kísérők díjai: 40 Eur/fő (2013-as ár, ~12.000 Ft), melyet az utazás során szedünk össze.

 

Jelentkezéshez (utasbiztosításhoz) szükséges adatok: Utas neve, lakcíme, születési ideje, anyja neve, személyigazolvány vagy útlevél száma (amelyikkel utazik).

 

Jelentkezés és 45.000 Ft előleg befizetési határideje: folyamatos, amíg van szabad hely

Az előleg készpénzben és utalással is teljesíthető. Részletfizetés lehetséges. A fennmaradó 21.000 Ft díjat az utazás megkezdéséig kell befizetni.

 

Jelentkezhetnek vidéki ismerősök, barátok és rokonok is, de nagy érdeklődés esetén a rábakecöli lakosok – a jelentkezés sorrendjében – elsőbbséget élveznek.

 

Jelentkezni az erdely@rabakecol.hu e-mail címen, érdeklődni Horváth Dóránál (30/33-55-289) és Tuba Eriknél (30/660-18-60) lehet.

 

 

Az utazás szolgáltatója:

Gál-Busz Kft

www.galbusz.hu

Engedélyszám: U-001203