Megyei elismerések államalapítónk ünnepén
Szerző: Tuba Erik (09.07. 12:17)

A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Győr-Moson-Sopron Megye Sportjáért Bauer Rudolf-díjat adományozott a Rábakecöli Sportegyesület szakosztályvezetője, Kertész Antal részére.

Sokéves hagyományt folytatott a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat azzal, hogy az augusztus 20-a alkalmából rendezett ünnepi közgyűlésen rangos megyei elismeréseket is átadtak. Ezúttal a soproni Szent István plébánia adott helyet a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata közös ünnepi programjának, melynek keretében dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke nyújtotta át az elismeréseket az arra érdemeseknek.

Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlése 7/1999.(V.7.)KR számú rendeletével megyei kitüntető címet és kitüntető díjakat alapított, és rendelkezett azok adományozásáról.

A kitüntető cím és kitüntető díjak adományozására javaslatot tehettek: - a megyei közgyűlés tagjai, bizottságai, tanácsnokai, a megye települési önkormányzatai, a megyében lévő intézmények, érdekképviseletek, szakmai szövetségek, egyesületek, alapítványok, a megyében működő tudományos intézetek vezetői és a megyei sportági szakszövetségek és sportegyesületek vezetői.

A kitüntető címre érkezett javaslatokat kuratórium, a kitüntető díjakra érkezett javaslatokat a megyei közgyűlés illetékes bizottságai véleményezték. A kitüntetettek személyéről végleges döntést a Megyei Közgyűlés hozott 2010 júniusi ülésén. 

Győr-Moson-Sopron Megyéért Kék Szalag Kitüntető Cím
Rakovszky Zsuzsa író, műfordító

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE TÉRSÉGFEJLESZTÉSÉÉRT GRÓF SZÉCHÉNYI FERENC-DÍJ
Somfai András okleveles építőmérnök

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE KÖZOKTATÁSÁÉRT PÉTERFY SÁNDOR-DÍJ
Domsichné Dr. Mezzei Márta pedagógiai szakpszichológus

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE KÖZMŰVELŐDÉSÉÉRT DR. KOVÁCS PÁL-DÍJ
Dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutató, egyetemi docens

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE MŰVÉSZETÉÉRT KORMOS ISTVÁN-DÍJ
Gülch Csaba újságíró, költő 

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE SPORTJÁÉRT BAUER RUDOLF-DÍJ
Kertész Antal, a Rábakecöli Sportegyesület szakosztályvezetője 

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE EGÉSZSÉGÜGYÉÉRT  DR. PETZ ALADÁR-DÍJ 
Dr. Pohárnok László osztályvezető főorvos 

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE SZOCIÁLIS ELLÁTÁSÁÉRT ÉS GYERMEKVÉDELMÉÉRT  DR. BATTHYÁNY-STRATTMANN LÁSZLÓ-DÍJ 
Dr. Baikó Erzsébet intézményvezető  

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE KÖZIGAZGATÁSÁÉRT DR. CSIZMADIA ANDOR-DÍJ
Hunyaddobrai Éva, a Mosonmagyaróvári Polgármesteri Hivatal osztályvezetője 

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE GAZDASÁGÁÉRT MELLER IGNÁC-DÍJ 
Full-Sopron Kft. 

Kertész Antal 1940-ben született, az idén töltötte be a 70. életévét, ahogyan a rábakecöli labdarúgás története is. A labdarúgás szeretete gyermekkorától kíséri életét. Ifjúsági sportolói múltját követően 1962 őszén kezdte meg a szakosztályvezetői működését a Rábakecöli Sportegyesület jogelődjénél, Magyar József edzősége idején. Az 1970-es években meghatározó szerepet játszott a Rábakecöli TSZ SK megalapításában, amely akkor a maihoz hasonló szervezeti formában működött. Szakmai vezetésével a sportkör több alkalommal büszkélkedhetett bajnokcsapattal. Fiai az 1986/87. évadban megyei I. osztályba léphettek.

Nyugdíjasként is elkötelezettje az aktív sportnak. Közreműködése nélkül nem valósulhat meg sportrendezvény a településen. A Rábakecöli Sportegyesület szakosztályvezetőjeként a mai napig kulcsfontosságú szerepet vállal a bajnoki mérkőzések előkészítésében és lebonyolításában. Szívügye a sportélet népszerűsítése, az utánpótlás nevelés, a csapatépítés. Sportszeretete példaértékű.

Kertész Antalnak 2008-ban Rábakecöl Község Önkormányzata "Rábakecöl Községért Emlékérem" kitüntetést adományozott.

Forrás: Győr-moson-Sopron Megyei Önkormányzat