Hóhelyzet
Szerző: Tuba Erik (02.13. 18:44)

Várhatóan az éjszaka folyamán Rábakecölt teljesen elzárja a hó.

Szombat 18.00
 
Az egész Dunántúlon piros jelzés van érvényben. Hóesés talán már nem várható, viszont a szélnek köszönhetően Rábakecöl és környékén az alábbi helyzet alakult ki.
A község jelenleg csak a 8611-es úton Beled (benzinkút) felöl közelíthető meg fél sávon, hóátfúvások nehezítik a haladást. Járhatatlan az út Vas megye, Kenyeri irányába valamint a Rábakecöl-Vásárosfaéu-Edve-Páli szakasz. A 86-os főút Csornától Hegyfaluig jelenleg is le van zárva. Térségünkben a Cirák-Hövej út valamint több kistelepülés bekötőútja is járhatatlan. A hókotró gépek folyamatosan dolgoznak, de csak a 85 és 86 sz. főútvonalakra futja a kapacitásuk.
A tömegközlekedés akadozik, a kora esti buszok Rábakecölből Kapuvár irányába még elindultak, de több települést már meg sem próbálnak megközelíteni.
A vonatok Csorna-Szombathely szakaszon mintegy félórás késéssel még járnak.
Várhatóan az éjszaka folyamán a települést teljesen elzárja a hó, ezért kérem, senki ne induljon útnak. Amennyiben az előrejelzésnek megfelelően éjszaka eláláll a szél, várhatóan holnap estig a községbe vezető utak megtisztítása is megkezdődik. Ha a hóátfúvások nem szűnnek meg, több napig is problémát jelenthet Rábakecöl megközelítése. A belterületi utak járhatóságát a Rábamenti Mgtsz munkagépei próbálják fenntartani.
 
 
Tuba Erik
polgármester